2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Izsludināta pieteikšanās konkursam “Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā 2020”

Pasaules Dabas Fonds pagarina pieteikšanos konkursam “Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā” līdz š.g. 29. jūnijam un turpina meklēt to saimniecību – Latvijas finālistu -, kas nākamgad pārstāvēs Latviju 11 Baltijas jūras reģiona valstu konkurencē, pretendēs uz galveno balvu 10 000 EUR apmērā un titulu “Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā”.

Covid-19 pandēmija ir ietekmējusi arī šo konkursu – vairākās Baltijas jūras reģiona valstīs nav iespējams veikt nepieciešamos nominēto saimniecību apmeklējumus un rīkot ikgadējo starptautisko balvu pasniegšanas ceremoniju rudenī. Rezultātā konkursa “Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā” 2. kārta tiek pārcelta uz nākamo gadu, taču šogad Pasaules Dabas Fonds no nominēto saimniecību vidus izvēlēsies Latvijas finālistu, kas saņems atzinības rakstu, naudas balvu 1 000 EUR apmērā un nākamgad konkursā pārstāvēs Latviju un pretendēs uz galveno balvu un titulu.

Atgādinām, ka konkursa mērķis ir izcelt lauksaimnieku īstenoto iniciatīvu nozīmi Baltijas jūras saglabāšanā un izplatīt labās prakses visā reģionā. Konkurss sastāv no 2. kārtām. Pirmajā kārtā konkursa žūrija, kuras locekļi ir Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra un Pasaules dabas fonda speciālisti, 2002. gadā noteiks konkursa uzvarētāju – finālistu – Latvijā. Konkursa uzvarētājs saņem atzinības rakstu un naudas balvu 1 000 eiro apmērā. Otrajā kārtā starptautiskā žūrija 2021. gadā noteiks Baltijas jūras reģionālā konkursa uzvarētāju no 11 dalībvalstu nacionālo finālistu vidus, kurš iegūst “Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā” titulu un naudas balvu 10 000 eiro apmērā.
 
Konkursam var pieteikties plašs lauksaimnieku loks – dažāda mēroga lopkopības, augkopības saimniecības Latvijas teritorijā, kas nodarbojas gan ar konvenciālo, gan bioloģisko ražošanu.

Lai pieteiktos konkursam, dalībniekam ir jāiepazīstas ar konkursa vērtēšanas kritērijiem pdf.lv un jāsūta motivācijas vēstule, īsi izklāstot, kādas videi draudzīgas prakses lauksaimnieks ievieš savā saimniecībā. Motivācijas vēstuli jāsūta uz [email protected] līdz 2020. gada 29. jūnijam. Neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar Pasaules Dabas fonda Baltijas jūras un saldūdens programmas vadītāju Magdu Jentgenu ([email protected]).

 

Foto:Pasaules Dabas Fonds