2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Izsludināts noslēdzošais digitalizācijas pasākumu cikla seminārs “Biznesa procesi un digitalizācija: virtuālā realitāte un digitālie pārdošanas rīki”

Vidzemes plānošanas reģions izsludina jau piekto bezmaksas semināru “Biznesa procesi un digitalizācija: virtuālā realitāte un digitālie pārdošanas rīki”, kas notiks 12. jūnijā plkst. 10:00-12:00 (pievienošanās no plkst. 9:40) tiešsaistes platformā “Zoom”. Lai reģistrētos semināram, lūdzam aizpildīt anketu (pieejama šeit). Ar šo semināru tiek noslēgts pasākumu cikls, kura centrā bija digitalizācija un tās iespējas uzņēmējdarbības attīstībai.

Šobrīd bezkontakta pārdošanas rīki – interneta veikali un piegādes pakomāti – ir kļuvuši par mūsu ikdienu, bet kādi vēl ir iespējamie risinājumi, lai piedāvātu savu preci vai pakalpojumu attālināti saviem klientiem? Par to stāstīs SIA Mobilly un Latvijas IT klastera pārstāvis Valdis Bergs. Teju visas ārvalstu izstādes ir kļuvušas virtuālas, un ir jādomā, kā precīzi nodot ziņu par savu piedāvāto produktu. Virtuālā realitāte ir viens no risinājumiem. Semināra dalībniekus ar virtuālās realitātes tehnoloģiju izmantošanas iespējām uzņēmējdarbībā iepazīstinās Arnis Cīrulis, Vidzemes Augstskolas virtuālās realitātes tehnoloģiju laboratorijas vadītājs.

Praktiskus virtuālās realitātes un bezkontakta pārdošanas rīkus prezentēs Lāsma Baikova no SIA Giraffe Visual, viņa arī Latvijas IT klastera pārstāve. Savukārt Vidzemes plānošanas reģiona projekta GoSmart inovāciju brokere Ilona Platonova atgādinās par tiem pārrobežas sadarbības aspektiem, kas, tostarp, būtu jāņem vērā, uzņēmumiem digitalizējoties.

Digitalizācijas semināru ciklu organizē Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Latvijas IT klasteri, un to mērķis ir veicināt uzņēmumu pielāgošanos jaunajiem COVID-19 krīzes izraisītajiem apstākļiem, kā arī veicināt ilgtermiņa uzņēmuma digitalizāciju.

Informējam, ka pasākums tiks ierakstīts un var tikt izmantots publicitātes materiālu un videolekciju izveidošanai. Saite uz pasākumu tiks nosūtīta tikai reģistrētiem dalībniekiem.

Semināru cikls tiek īstenots Interreg Baltijas jūras reģiona (BJR) programmas 2014.-2020. gadam projekta „GoSmart BSR” ietvaros.

Projektu īsteno Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar partneriem no Somijas, Vācijas, Dānijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas, ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Tā mērķis ir palielināt inovāciju ieviesēju (inovāciju starpnieku, iestāžu, pētniecības iestāžu, uzņēmumu) kapacitāti, lai piemērotu viedas specializācijas pieeju.
Papildu informācija: Laima Engere-Levina, Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja, e-pasts: [email protected], mob. t. +371 28376912