2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

“Ja grib, tad var!” – sumināti 26 jauni Vidzemes iedvesmas stāsti

Vidzemnieku dārza svētki 2018. gada 17.augustā norisinājās jau septīto gadu pēc kārtas. Saulainajā pēcpusdienā Lubānas novada “Ezerniekos”, pašā Salas ezera krastā  pulcējās vairāk nekā simts vidzemnieku, starp kuriem bija arī 26 enerģiski uzņēmēji, kurus šī gada “Vidzemes stāsti 2018” nominācijai bija izvirzījušas 26 Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldības. Pasākumu atklājot, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks un vienlaikus arī Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis savā uzrunā teica: “Šodien mēs visi kopā iepazīsim 26 centīga darba stāstus. Novēlu, lai ikviens no mums spēj iedvesmot līdzās esošos iedzīvotājus un uzņēmumus, lai Vidzemnieku Dārza svētki ik gadu kļūtu arvien kuplāk apmeklēti un augtu lepnums par to, ko esam paveikuši, par to, ko esam iecerējuši.”  Savukārt Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītājs Māris Ozols pārliecinoši uzsver: “Varu droši teikt, ka  Vidzemes stāstu koncepts ir pierādījis savu ilgtspēju. Jau septīto gadu, organizējot šo pasākumu, varam pārliecināties, ka uzņēmējdarbības gars Vidzemē ir dzīvs. Šie 26 stāsti iedvesmo, pozitīvi uzlādē, un šeit gūtie iespaidi un jaunie kontakti noteikti stimulēs arvien jaunu Vidzemes stāstu rašanos!”

Vieni no 2018. gada stāstu varoņiem – Māris un Sandra Boši -, kuri saimnieko Naukšēnu novada zemnieku saimniecībā “Tiltgaļi”, savā uzrunā pēc apbalvojuma saņemšanas atzina: “Priecājamies, ka šogad esam izvirzīti tieši mēs, jo Naukšēnu novadā ir patiešām daudz spēcīgu, zinošu, radošu cilvēku. Priecājamies, ka varam būt šeit, starp jums un esam pārsteigti, cik daudz interesantu  cilvēku Latvijā dzīvo. Un, kas ir pats jaukākais  – šodien mēs šeit aci pret aci varam redzēt “Kliģenu”  saimniekus, kuru tomātus mēs ikdienā ēdam, “Kaņepīšu” saimniekus, kuru produkciju lietojam un arī  Daci, kuras darinātā lapsiņas cepure ir mūsmājās. Ir ļoti patīkami būt starp jums. Esmu pateicīga organizatoriem, ka mums ir tāda iespēja –   sanākt kopā un vienam otru iepazīt.” Savukārt Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Indriķis Putniņš savā uzrunā atzīmēja jaunās Brīvību ģimenes entuziasmu visiem atgādinot, ka ir ļoti svarīgi oponēt tiem, kas ikdienā saka, ka jaunajiem laukos nav ko darīt. “Ja grib, tad var. Brīvību ģimene ir spilgts piemērs tam, ka, ja grib, tad var un var atrast arī ko darīt, turklāt darot ļoti sekmīgi. Esam ļoti lepni par viņiem. Viņi nav vienīgie šāda tipa cilvēki, kas atrod ko darīt, taču ir ļoti labs piemērs citiem, paldies viņiem par to!”, tā savā uzrunā teica I.Putniņš. Tajā pat laikā starp šī gada iedvesmas stāstiem bija arī kāda kundze cienījamos gados – Velta Pētersone no Jaunpiebalgas novada, kura ar savu pozitīvo skatījumu un neizsmeļamo enerģiju darina meldru cepures, maciņus, cibiņas un pārliecinoši saka: “Kamēr varēšu, tikmēr darīšu!”

Pasākuma noslēgumā VPR administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede klātesošajiem teica: “Iepazīstot šī gada stāstus, secinu, ka mēs Vidzemē patiešām esam pašpietiekami – mums ir, kas sarūpēs, ko vilkt mugurā, ko likt vēderā, arī kārtīgu māju palīdzēs uzcelt un iekārtot. Lepojos ar jums visiem!”

Pasākuma laikā pirmizrādi piedzīvoja 26 video stāsti, īsi pastāstot par 2018. gada stāstu varoņiem, turklāt viņu pieredze apkopota arī brošūrā “Vidzemes stāsti 2018”. Interesentiem brošūra drukātā veidā pieejama Vidzemes plānošanas reģiona Valmieras birojā (Purva ielā 12a, B sektors, 2.stāvs), kā arī tās elektroniskā versija pavisam drīz būs atrodama mājaslapās www.vidzeme.lv un http://invest.vidzeme.lv. Savukārt video stāsti tiks augšupielādēti VPR kanālā video krātuvē www.youtube.com, kā arī tos iepazīt varēs VPR izveidotajā profilā vietnē www.facebook.com (@VidzemesPlanosanasRegions).

Pasākumu organizē Vidzemes plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centrs. Uz to tiek aicināti gan ik gadu no jauna izvirzītie enerģiskie un darbīgie uzņēmēji, gan arī iepriekšējo gadu stāstu varoņi un pašvaldību pārstāvji. Nu jau 7 gadu laikā apkopoti 182 iedvesmas stāsti.

Vidzemes plānošanas reģiona sauklis – Vidzeme – ceļš ved augšup! – rosina ticēt panākumiem un aicina darboties! Iedvesmojieties no apkārtējo pieredzes un darbojieties arī jūs!

Papildus informācijai:
Šī gada Vidzemes stāsti 2018: z/s “Sprogas” (Alūksnes novads), SIA “Gusts Apinis” (Amatas novads), Dina Semjonova (Apes novads), Inga Logina (Beverīnas novads), SIA “Valdeko” (Burtnieku novads), z/s “Kliģeni” (Cēsu novads), z/s “Jaunspieķi”(Cesvaines novads), SIA “K Laboratorija” (Ērgļu novads), SIA “Latvijas pusdārgakmeņi” (Gulbenes novads), Velta Pētersone (Jaunpiebalgas novads), z/s “Kaņepītes” (Kocēnu novads), Līgatnes dabas takas (Līgatnes novads), Dace Rudzīte (Lubānas novads), SIA Rezidence (Madonas novads), SIA Margold (Mazsalacas novads), z/s Tiltgaļi (Naukšēnu novads), SIA “Diļļu sēta” (Pārgaujas novads), z/s “Sillakas” (Priekuļu novads), z/s “Jaun-Ieviņas” (Raunas novads), SIA “Zaļās pēdas” (Rūjienas novads), SIA “Smiltenes koks” (Smiltenes novads), z/s “Lejas Ruķi” (Strenču novads), SIA “Mūrbūdu sidra darītava” (Valkas novads), SIA “Padtex Insulation” (Valmiera), SIA “Meļņi-3” (Varakļānu novads), SIA “RKB Brīvības” (Vecpiebalgas novads).

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā,