2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Jau piekto gadu tiesībsargs izsludina konkursu “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam”

Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons”, Tiesībsargu un Latvijas Nacionālo bibliotēku jau 5.gadu aicina konkursam “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam” pieteikt cilvēkus, nevalstiskās organizācijas, kas aizstāv cilvēku ar īpašām vajadzībām tiesības un veicina viņu iekļaušanu sabiedrībā.

Konkurss ir kļuvis par neatņemamu ikgadēju tradīciju, un tiek rīkots ar mērķi novērtēt un atbalstīt cilvēku ar invaliditāti intereses pārstāvošo nevalstisko organizāciju, kā arī individuālu darbību. Tādejādi gan sekmējot labās prakses attīstību cilvēku ar invaliditāti tiesību aizsardzībā, gan arī veicinot sabiedrības izpratni un iesaisti cilvēku ar invaliditāti situācijas uzlabošanā.

Šogad konkursā izsludinātas sešas nominācijas:

  • Uzdrīkstēšanās;
  • Nodarbinātības veicinātājs;
  • Sociālo tīklu balss;
  • Izglītotājs;
  • Bērnu atbalsts;
  • Pakalpojumu nodrošinātājs.

Visās nominācijās ir iespējams pieteikt nominantus divās kategorijās: gan kā nevalstiskās organizācijas (biedrības, nodibinājumus), gan kā individuālu sniegumu (individuāla persona, uzņēmums, sociālais uzņēmējs, domubiedru grupa), kuri pēdējā gada laikā veltījuši savu enerģiju tieši cilvēku ar invaliditāti labā. Nominantus var pieteikt ikviens iedzīvotājs, institūcija, pašvaldība, uzņēmums vai organizācija.

Aicinām ikvienu stāstīt par labajiem darbiem, vēl tikai līdz 7.oktobrim nosūtot pieteikumus uz e-pasta adresi [email protected]. Pieteikuma anketas un konkursa nolikumu atradīsiet pielikumā, kā arī Tiesībsarga biroja mājas lapā www.tiesibsargs.lv

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks šī gada 3.decembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Video – https://failiem.lv/u/k6vnyw4a

Par apvienību “Apeirons”

Apvienība Apeirons ir cilvēku ar invaliditāti interešu aizstāvības nevalstiskā organizācija, kuras darbības prioritātes ir pieejamas vides attīstība, sociālo pakalpojumu dažādošana, nodarbinātība, sabiedrības informēšana, brīvprātīgais darbs un izglītība.

 

Informācijai:

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Liena Balode, +371 29860162, [email protected]