2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Jau rīt Apeirona diskusiju cikla “Meklē un atrodi!” otrā diskusija “Cilvēks ar invaliditāti. Nodarbinātība.”

Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” turpina 8 diskusiju ciklu “Meklē un atrodi!” par problēmsituācijām ar kurām saskarās cilvēki ar dažāda veida invaliditāti visā Latvijā.

 

Diskusiju cikla mērķis ir sniegt skaidras atbildes uz jautājumiem, kas skar cilvēkus ar invaliditāti un viņu tuviniekus par dažādām nozares tēmām, kā arī sekmēt kvalitatīvas informācijas pieejamību. Otrā diskusija solās būt spraiga un interesanta. Kā atrasts darbu cilvēkam ar invaliditāti, ja darba devējs baidās no vārda “invalīds”?

 

“Viena no svarīgākajām cilvēka pamatvērtībām ir darbs. Ja Tu strādā  – Tu vari nodrošināt sevi un parūpēties par sev tuvajiem. Mēs uzskatām, ka valsts sistēmas atbalsta mērķis ir radīt ceļus, lai ikviens cilvēks var atrast sev piemērotāko nodarbošanos un kļūt par lietderīgu sabiedrības dalībnieku.” saka invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” vadītājs Ivars Balodis.

Otrā diskusija norisināsies 27.maijā no 14:00-15:30 invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” facebook lapā – https://www.facebook.com/events/4639253792754638 , kuras tēma būs “Cilvēks ar invaliditāti. Nodarbinātība.”

Šajā diskusijā piedalīsies sieviete ar divām augstākajām izglītībām, kura vēlas atrast darbu, kurā varētu strādāt pastāvīgi.

Diskusijā piedalīsies pārstāvji no Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja, Labklājības ministrijas, Latvijas darba devēju konfederācijas, kā arī tiks aicināts neatkarīgais eksperts Uldis Dūdiņš, kurš ir Zemgales NVO centra valdes priekšsēdētājs.

 

Diskusiju rezultātā tiks izveidotas 8 viegli saprotamas un uztveramas infografikas jeb ceļa kartes,

kas palīdzēs cilvēkiem ar invaliditāti un viņu radiniekiem vieglāk izprast dažādas situācijas un iespējamos risinājumus, kas skar tēmu invaliditāte. Infografikas būs pieejamas Apeirons sociālajos tīklos www.facebook.com/ApvienibaApeirons un tīmekļvietnēs www.apeirons.lv un www.asistenti.lv.

 

Diskusiju ciklam “Meklē un atrodi!” līdzi variet sekot www.apeirons.lv un www.facebook.com/ApvienibaApeirons sadaļā pasākumi.

 

Visus diskusiju ierakstus varēsiet apskatīt šeit: https://www.facebook.com/ApvienibaApeirons/live_videos/?ref=page_internal 

 

Visās diskusijās tiks nodrošināts sinhronais zīmju valodas tulks.

 

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

 

 

 

Par apvienību “Apeirons”

Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” ir interešu aizstāvības nevalstiska organizācija kura darbojas jau vairāk kā 25 gadus. “Apeirona” mērķis ir cilvēku ar invaliditāti interešu aizstāvība un darbības prioritātes ir pieejamas vides attīstība, sociālo pakalpojumu dažādošana, nodarbinātība, sabiedrības informēšana, brīvprātīgais darbs un izglītība.

 

Informācijai:

Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” valdes priekšsēdētājs

Ivars Balodis, +371 29452606, [email protected]