2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunāko latviešu spēlfilmu “Piļsāta pi upis” var skatīties internetā

Režisora Viestura Kairiša spēlfilmu “Piļsāta pi upis” (Pilsēta pie upes), kas uz ekrāniem nonāca janvārī un šogad jau kļuvusi par visvairāk apmeklēto Latvijas filma kinoteātros, var noskatīties internetā (Vimeo On Demand).

Jaunu cilvēku attiecību stāsts uz vēsturisko notikumu fona turpina veiksmīgo ceļu pie skatītājiem arī laikā, kad kinoteātri ir slēgti, tā sniedzot iespēju ikvienam arī mājas apstākļos noskatīties jaunāko latviešu pilnmetrāžas filmu.

“Sociālās distancēšanās apstākļi, kad visiem prātīgāk palikt mājās, var palīdzēt pietuvināties notikumiem, kuriem līdz šim nav atlicis laika. Filma Piļsāta pi upis ir dzīvi apliecinošs kino par sarežģītu laika posmu Latvijas vēsturē, taču filmas tēmas – kā dzīvot neparedzamos apstākļos, līdzjūtība, bailes un drosme – ir svarīgas šodien ne mazāk kā toreiz,” saka filmas producents Guntis Trekteris.

Piļsāta pi upis ir attiecību stāsts uz pagājušā gadsimta 30.-40. gadu vēsturisko pārmaiņu fona. Pirmo reizi vienā Latvijas filmā ietverti daudzi un dažādi vēsturiskie notikumi, kas šajā laikā nepielūdzamā ātrumā sekoja cits citam. Galvenajās lomās – Dāvis Suharevskis, Agnese Cīrule, Gundars Āboliņš, Brigita Cmuntova, Juozas Budraitis. Viesturs Kairišs filmu veido kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem – mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu.

 

 

Filma pieejama ŠEIT – vimeo , maksas pieeja paredz piekļuvi filmai 48 stundu periodā.

 

Filmas TREILERIS: https://vimeo.com/373088967

 

Foto: Agnese Zeltiņa

 

 

Informāciju sagatavoja: Ego Media

producents Guntis Trekteris