2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunietes veidots interaktīvs kartes stāsts par Smilteni iegūst žūrijas simpātijas balvu

Mācību gada izskaņā uzņēmums SIA “Envirotech” organizēja konkursu skolēniem, lai veicinātu tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā, attīstot savas digitālās kompetences ar ģeogrāfisko informācijas sistēmu (ĢIS) palīdzību.

Skolēni ar ArcGIS Kartes stāsta rīka palīdzību veidoja interaktīvas karšu stāstu lietotnes par tēmu “Man īpaša vieta Latvijā”, kur viens no godalgotajiem darbiem bija izstrādāts par Smiltenes pilsētu.

Vidusskolas grupā, izvērtējot kartes stāstus, tajos ieguldīto darbu, ideju oriģinalitāti un ĢIS risinājumu izmantošanu, žūrijas simpātijas balvu  saņēma Tīna Deina Kukurīte par darbu “Smiltene caur teikām un nostāstiem”.

Stāsts lasītāju aizved noslēpumainā un aizraujošā ceļojumā uz Smiltenes pilsētu, ļaujot iepazīt pilsētas īpašākās vietas caur autores veidotajām kartēm, video un audio materiāliem. Darbs ir brīnišķīgs piemērs, kā jauniete ar ĢIS tehnoloģiju palīdzību ir izveidojusi mūsdienīgu un interaktīvu tūrisma materiālu.

Paldies Tīnai par šo skaisto ideju! Aicinām ar šo darbu iepazīties šeit: https://storymaps.arcgis.com/…/a35383e1d1854538b1ab87e6a5c8

Vairāk par šo konkursu un rezultātiem lasi ŠEIT.