2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunlaulātie aicināti “mīlestības slēdzenes” turpmāk saslēgt Vecā parka jaunajā vides objektā

Smiltenes Vecā parka teritorijā ir izveidots jauns vides objekts “Vieta, kur mīlēt” ar centrālo vides objektu metāla siržu formā, kur turpmāk jaunlaulātie ir aicināti pieslēgt piekaramās atslēgu slēdzenes kā mīlestības apliecinājumu. 2019.gada 19.jūlijā kā pirmie to savā kāzu dienā izdarīja Iveta un Kaspars Plētieni. Paldies jaunajam pārim par iespēju šo brīdi iemūžināt un novēlam turpmākā kopdzīvē mīlestību, laimi un saticību!

Pašvaldība pagājušajā gadā informēja, ka, rekonstruējot Vecā parka gājēju tiltu pār Abula upi, tika pieņemts lēmums noņemt visas slēdzenes no tilta margām, jo tās noslogo tilta margas, pasliktina tiltu konstrukcijas un, laikam ritot, bojā margu aizsargpārklājumu. Šo tiltu bija iecienījuši daudzi jaunlaulātie, lai pie tilta margām piestiprinātu savas “mīlestības slēdzenes” kā apliecinājumu savai kāzu dienai. Lai šī kāzu tradīcija neizzustu un lai samazinātu slēdzeņu karināšanu citās, tam neparedzētās vietās, pašvaldība solīja izveidot īpašu vietu, kur turpmāk jaunlaulātie var pieslēgt piekaramās atslēgu slēdzenes.

Šā gada jūnijā un jūlijā pēc Smiltenes novada domes pasūtījuma, SIA “Ceļinieks 2010” un piesaistītie apakšuzņēmēji SIA “Metāldekors” un SIA “Ewe dārzs” Vecajā parkā pie viesnīcas “Brūzis” un gājēju tilta pār Abula upi uzstādīja jaunu metāla vides objektu siržu formā, kam apkārt sastādīti jauni apstādījumi, pie vides objekta ierīkots jauns bruģakmens laukums, kā arī izbūvēts apgaismojums. Jaunais vides objekts turpmāk papildinās parka ainavu, veidojot īpašu vietu, kur novada iedzīvotājiem un viesiem satikties kāzu dienā vai kāzu jubilejā laulību rituālu veikšanai. Kopējās darbu izmaksas 23806,24 EUR, tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis.

Vecais parks ir viena no iemīļotākajām atpūtas vietām Smiltenē, kur, pateicoties pašvaldības īstenotajam projektam “Vecā parka un tam piegulošo teritoriju kompleksā rekonstrukcija”, ir uzlaboti celiņu segumi, izbūvēts apgaismojums un jaunas pastaigu laipas, labiekārtotas atpūtas vietas ar soliņiem, atjaunotas margas gājēju tiltiņiem. Darbi pie parka labiekārtošanas turpināsies līdz 2020.gadam.

Veco parku pilsētnieki un viesi ir iecienījuši nesteidzīgām pastaigām, sportošanai un dabas baudīšanai, tagad arī jaunlaulātos pašvaldība aicina kāzu dienā paviesoties Vecajā parkā un savas “mīlestības slēdzenes” turpmāk saslēgt tieši šajā jaunajā vides objektā “Vieta, kur mīlēt”.

 

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja,
Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste