2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Jauno uzņēmēju pasākums “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā”

Piektdien, 20.aprīlī, plkst. 11.00 Smiltenes pilsētas kultūras centra kinozālē Smiltenes novada pašvaldība pirmo reizi organizēs pasākumu jaunajiem uzņēmējiem “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā”, uz kuru aicinām ikvienu Smiltenes novada jauno uzņēmēju, kā arī tos, kuri tik vēl domā par sava biznesa uzsākšanu.

Pasākuma mērķis ir stiprināt pašvaldības sadarbību ar novada jaunajiem uzņēmējiem, informējot viņus par pieejamo atbalstu, iespējām, kā arī iedvesmot veiksmīgai uzņēmējdarbībai.

Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt par Smiltenes novada pašvaldības uzņēmējdarbības grantu konkursu “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā”, Valmieras biznesa inkubatora,  AS Attīstības finanšu institūcijas “Altum” sniegtajām atbalsta iespējām, kā arī dzirdēt jauno un pieredzes bagāto uzņēmēju iedvesmas stāstus un padomus veiksmīgai uzņēmējdarbībai.

Pasākumā laikā tiks aizsākta arī jauna pašvaldības tradīcija –  jauno uzņēmēju, kas savu uzņēmējdarbību ir reģistrējuši iepriekšējā gada laikā Smiltenes novadā, godināšana, pasniedzot Latvijas Bankas kolekcijas sudraba monētu “Gadskārta”. Monētas priekšpuses centrā ir attēlota saule, ap kuru aplī kārtoti četriem gadalaikiem raksturīgo lauku darbu veicēju tēli: malkas cirtējs (ziema), sējējs (pavasaris), labības novācēja (vasara) un labības kūlējs (rudens). Ar gadalaiku miju saistītas teju visu cilvēku dzīves un darba ritmi, tāpēc izvēlētā monēta būs kā veiksmes vēstījums uzņēmējam uzdrīkstēties, nebaidīties un īstenot jaunus uzņēmējdarbības izaicinājumus.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis: “Esam ļoti ieinteresēti, lai Smiltenes novadā, kurš jau šobrīd ir viens no aktīvākajiem uzņēmējdarbības novadiem reģionā, attīstās jaunas biznesa idejas, lai jaunie cilvēki pēc augstskolas absolvēšanas vai no ārzemēm atgriežas savā  novadā, attīsta savas biznesa idejas, rada uzņēmumus, jaunas darba vietas un pievienoto vērtību reģionam.”

Aicinām ikvienu Smiltenes novada jauno uzņēmēju, kā arī tos, kuri tik vēl domā par sava biznesa uzsākšanu piedalīties pasākumā “Esi uzņēmējs Smiltenes novadā”, savu dalību piesakot līdz š.g. 19.aprīlim, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot uz tālruni 64774844.

*Pasākuma laikā tiek godināti Smiltenes novada administratīvajā teritorijā esošie uzņēmumi (to struktūrvienības), kuri ir reģistrēti komercreģistrā un/vai Uzņēmumu reģistrā iepriekšējā gada laikā, un, kuriem tā saimnieciskā darbība nesaistās ar holdinga kompānijas darbību un nav izbeigta vai neatrodas likvidācijas procesā.

 

Marita Mūze,
sabiedrisko attiecību speciāliste