2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Jauns Zemesgrāmatu bezmaksas pakalpojums!

Smiltenes novada dome informē, ka pēc Latvijas Pašvaldību savienības ierosinājuma, Tiesu aģentūra ir izveidojusi jaunu pakalpojumu visiem nekustamo īpašumu īpašniekiem – iespēju saņemt informāciju par iesniegtajiem nostiprinājuma lūgumiem uz esošajiem nekustamajiem īpašumiem.

Šis elektroniskais pakalpojums ir būtisks krāpniecības novēršanai, gadījumos, kad Zemesgrāmatā tiek iesniegti viltoti nostiprinājuma lūgumi. Esošais īpašnieks, ja vien būs piereģistrējis sava e-pasta adresi, saņems ziņu par iesniegto nostiprinājuma lūgumu nekavējoties.

Pakalpojums ir pieejams arī gadījumos, ja nekustamā īpašuma īpašniekam nav e-pasta adreses, bet ir kāds īpašniekam uzticams cilvēks, kuram ir e-pasts. Šādā gadījumā iesniegums klātienē jāraksta jebkurā zemesgrāmatu nodaļā un var norādīt jebkuru e-pastu, uz kuru turpmāk nosūtīt informāciju par katru iesniegtu nostiprinājuma lūgumu uz īpašumā esošu nekustamo īpašumu, tiklīdz konkrētais nostiprinājuma lūgums tiks iesniegts Zemesgrāmatā.

Pakalpojums elektroniski pieejams portālā www.zemesgramata.lv, autorizējoties ar banku autorizācijas līdzekļiem, e-parakstu vai eID karti sadaļā “Mani dati”, apakšsadaļā “Pieteikt manu īpašuma uzraudzību”, izvēlnē – “Paziņojumi par iesniegtajiem nostiprinājuma lūgumiem”. Pakalpojums ir bezmaksas.

Alda Zunde,
Nekustamo īpašumu nodaļas vadītāja