2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Karjeras diena Smiltenes novada domē

No 8. līdz 12. oktobrim visā Latvijā norisinās Karjeras nedēļa “Tavs karjeras skrejceļš”. Tās ietvaros, lai veicinātu un atbalstītu skolēnu karjeras izglītību, šodien, 11.oktobrī, Smiltenes novada pašvaldības speciālisti deva iespēju bērniem no PII “Pīlādzītis” un Smiltenes vidusskolas jauniešiem iepazīt dažādu jomu profesijas.

Smiltenes pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” bitīšu grupas bērni, ciemojoties Smiltenes novada domē, iepazina vairāku bērnu mammu – projektu vadītājas, personāla speciālistes, sabiedrisko attiecību speciālistes, algu grāmatvedes – darba ikdienu un galvenos darba pienākumus. Bērniem bija iespēja sagatavot savu dokumentu, izkrāsojot novada simbolu – rudzupuķes ziedu, kā arī parakstīties un uzspiest zīmogu. Smiltenes novada pašvaldības policijas inspektors deva iespēju apskatīt policijas automašīnu un tās aprīkojumu.

Smiltenes vidusskolas 7.a klases skolēni iepazina pašvaldības darbu, tās speciālistus, noskaidrojot viņu pienākumus un atbildības, nepieciešamo izglītību, profesionālās kompetences un rakstura īpašības.

Paldies bērniem un jauniešiem par iespēju iepazīstināt ar mūsu ikdienu! Esiet aktīvi un iegūstiet jaunas prasmes katru dienu!

Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste