2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Kļūsti par vēstnesi cilvēku ar invaliditāti interešu uzlabošanā!

13. septembrī Cēsīs viesosies Izraēlas NVO „Access Israel” (Sasniedzamā Izraēla) pārstāvji, kuri tiksies ar Cēsu novada pašvaldības atbildīgajiem darbiniekiem, pārrunās par paveikto invalīdu integrācijā, sastaptajiem izaicinājumiem un kopējiem turpmākiem mērķiem. Cēsu 2. pamatskolā delegācijas pārstāvji tiksies ar 8. un 9. klašu skolēniem, kur notiks interaktīva saruna par invalīdu integrāciju sabiedrībā.

Savukārt, no pl. 15.00 – 17.00 Cēsīs, Rožu laukumā tiks uzstādīts Vides objekts – „Šķēršļu taka”, kur ikviens Cēsu un apkārtējo novadu iedzīvotājs varēs izmēģināt iejusties cilvēku ar īpašām vajadzībām lomā un iepazīt šo cilvēku ikdienas šķēršļus, izejot sabiedriskās vietās.

Esat laipni aicināti piedalīties izaicinājumā – „Šķēršlu takas” pārvarēšanā, tādejādi kļūstot par vēstnešiem cilvēku ar invaliditāti interešu uzlabošanā!

Sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību, trijās Latvijas pilsētās (Rīgā, Jūrmalā un Cēsīs) norisināsies ekskluzīvs pasākums, kura mērķis ir ļaut ikvienam, bet jo īpaši politiķiem un pilsētvides plānotājiem (projektētājiem, būvniekiem, būvuzraugiem u.t.t.), skolu jaunatnei iejusties cilvēku ar invaliditāti ikdienā un sastapties ar izaicinājumiem, kas mūsu līdzcilvēkiem jāpiedzīvo, izejot nepiemērotā pilsētvidē.

Iveta Sietiņsone
Cēsu novada pašvaldības aģentūras
„Sociālais dienests”
Direktore