2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Komponists Alvils Altmanis – autorkoncerts Smiltenē

27. aprīlī 18:00 Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielajā zālē izskanēs latviešu komponista Alvila Altmaņa autorkoncerts. Autora skaņdarbus izspēlēs un izdziedās Smiltenes instrumentālisti un vokālisti.

Koncertā piedalīsies:

Komponists Alvils Altmanis,

Smiltenes Pūtēju orķestris – diriģenti Pēteris Vilks un Jānis Silakalns,

Smiltenes mūzikas skolas bigbends,

Smiltenes mūzikas skolas koris – diriģente Baiba Žēbina,

Smiltenes mūzikas skolas bijušie un esošie audzēkņi,

Smiltenes pilsētas KC jauktais koris “LidoJums”– vadītājas Valda Sedola un Ilze Megne,

un soliste Inga Kalvele – Bērziņa.

Ideja par komponista A. Altmaņa autorkoncertu pieder Jānim Silakalnam. Abi pazīstami kopš J. Silakalna studiju gadiem – A. Altmanis bija viņa klarnetes skolotājs. Kopš tiem laikiem abi uzturējuši labas attiecības, bieži apmainījušies ar nošu materiālu, un šī draudzība dāvās iespēju arī smilteniešiem un novada viesiem baudīt izcilā komponista daudzveidīgo muzikālo daiļradi mūsu pilsētā.

Alvils Altmanis – komponists, mūziķis, mūzikas pedagogs. Viņa radošo daiļradi labi raksturo vārds – daudzpusība. Viņš raksta mūziku pūtēju orķestriem, koriem, instrumentu solo un ne tikai; gan bērniem, gan pieaugušajiem. Koncerts ļaus nedaudz ielūkoties komponista bagātajā daiļradē un to izbaudīt vietējo mākslinieku izpildījumā.

Biļetes pirms pasākuma Smiltenes pilsētas KC kasē – € 3,00.

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101

*Pasākuma organizators ir Smiltenes pilsētas Kultūras centrs. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.