2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Konkursā “Smiltenes novada uzņēmējs” noteiktas jaunas nominācijas

27.septembrī Smiltenes novada domes sēdē tika apstiprināts konkursa “Smiltenes novada uzņēmējs” nolikums, kurā ir noteiktas jaunas nominācijas un vienoti kritēriji, lai izvērtētu ikgadējā svinīgā pasākuma “Smiltenes novada uzņēmējs” balvas saņēmējus. 

Jau trešo gadu novembra sākumā Smiltenes novada pašvaldība rīkos pasākumu “Smiltenes novada uzņēmējs”, lai pateiktos vietējiem uzņēmumiem par ieguldījumu novada attīstībā. Šogad konkursa papildus galvenajām nominācijām “Lielākais nodokļu maksātājs Smiltenes novada pašvaldības budžetā” un “Lielākās ražošanā piesaistītās investīcijas” ir noteiktas jaunas nominācijas:  “Sociāli atbildīgs uzņēmums”, “Ieguldījums Smiltenes novada tēla popularizēšanā”, “Smiltenes novada jaunais uzņēmējs”, “Smiltenes novada labākais darba devējs”, “Inovācija”, “Uzņēmējdarbības būve”.

Konkursa mērķis ir apzināt un godināt Smiltenes novada uzņēmējus, kuri veiksmīgi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību novadā.

Pretendenti dalībai konkursā ir Smiltenes novada administratīvajā teritorijā reģistrēti uzņēmumi (to struktūrvienības) un uzņēmumi, kuru saimnieciskā darbība noris Smiltenes novada administratīvajā teritorijā, atbilstoši nolikumā noteiktiem kritērijiem.

Konkursa pretendentus konkursa komisija noteiks pamatojoties uz Valsts ieņēmuma dienesta, Uzņēmumu reģistra, LURSOFT, Lauku atbalsta dienesta, attīstības finanšu institūcijas “ALTUM”, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Smiltenes novada domes u.c. datiem.

Pretendentus izvērtēs vērtēšanas komisija septiņu locekļu sastāvā, kurā iekļauti trīs domes deputāti, domes izpilddirektors, Vidzemes plānošanas reģiona pārstāvis, Attīstības finanšu institūcijas “ALTUM” pārstāvis, Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatora pārstāvis. Izvērtējot pretendentu tiks ņemti vērā nolikumā noteiktie kritēriji.

Konkursa nominanti un uzvarētāji tiek godināti svinīgi pasākumā „Smiltenes novada uzņēmējs”, kurš šogad notiks 3.novembrī Smiltenes pilsētas Kultūras centrā.  Uz šo pasākumu Smiltenes novada pašvaldība aicinās novada uzņēmējus, kuri atbilst vismaz vienam no kritērijiem, kā piem., ir nomināciju saņēmēji; apgrozījums par pēdējo noslēgto gadu ir lielāks par 70 000 EUR, ieturētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa summa par pēdējo noslēgto gadu ir lielāka par 2500 EUR; ir pašvaldības sadarbības partneri uzņēmējdarbības veicināšanas projektu īstenošanā un citi kritēriji. Sīkāk ar konkursa kritērijiem var iepazīties konkursa nolikumā pašvaldības interneta vietnē www.smiltenesnovads.lv, sadaļā “Noteikumi/nolikumi”.

Sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste