2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Konkurss „Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2019”

Smiltenes novada dome arī šogad izsludina pieteikšanos konkursam “Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2019 “. Īpašumus dalībai konkursā var pieteikt no 27.jūnija līdz 8.jūlijam.

Konkursa mērķis ir veicināt Smiltenes novada iedzīvotājus un uzņēmējus savas darba un dzīves vietas sakopšanā un latviskās kultūrvides veidošanā, kā arī noskaidrot novada teritorijā sakoptākos īpašumus.

Īpašumu pieteikt var īpašnieks vai jebkurš novada iedzīvotājs, kā arī komisija, iepriekš pieteikumu saskaņojot ar objekta īpašnieku.

Konkursam pieteiktie īpašumi tiks vērtēti sekojošās nominācijās:

  • Sakoptākā ģimenes māja pilsētas un ciema teritorijā;
  • Sakoptākā viensēta pagasta teritorijā;
  • Sakoptākais uzņēmums (iestāde, viesu māja, organizācija, uzņēmums, veikals, kafejnīca u.c.)
  • Sakoptākā daudzdzīvokļu māja;
  • Vides elements vai „Odziņa”;
  • Sakoptākais priekšdārzs;

Katrā nominācijā pieteiktie pretendenti tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, piemēram, pirmais kopiespaids un kopskats, ielu malas un pieguļošas teritorijas sakoptība, augu kompozīcijas un sakoptība, videi draudzīga īpašuma sakopšana u.c. Visi vērtēšanas kritēriji konkursa NOLIKUMĀ.

Konkursam pieteikto īpašumu izvērtēšanu no 9. jūlija līdz 21. jūlijam veiks Smiltenes novada domes apstiprināta komisija šādā sastāvā: deputāte Birute Mežale, daiļdārza īpašniece Una Eglīte, LVM Smiltenes kokaudzētavas vadītāja Baiba Miķe, domes Sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze un domes Saimnieciskās darbības nodaļas teritorijas apsaimniekošanas speciāliste Agija Kukaine.

Konkursa laureāti tiks godināti 2019. gadā 10.augustā Mēru muižā, Smiltenes novada 10 gadu jubilejas noslēguma pasākumā “Vieta, kur satikties!”.

Pieteikt īpašumus konkursam var no 27. jūnija līdz 8. jūlijam, iesniedzot rakstisku PIETEIKUMU novada domē Klientu apkalpošanas centrā, Dārza ielā 3, Smiltenē, pagastu pārvaldēs vai nosūtot uz e-pasta adresi [email protected]. Iespējama pieteikšanās arī novada mājas lapā www.smiltenesnovads.lv, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu ŠEIT.

Parādīsim savus skaistos, sakoptos īpašumus, lai mēs kopīgi varam lepoties par savu skaisto un ziedošo Smiltenes novadu!

Agija Kukaine
Smiltenes novada domes
Teritorijas apsaimniekošanas speciāliste