2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Krāsaini un azartiski aizvadīts Smiltenes vidusskolas Aerobikas festivāls

Lielākais janvāra mēneša notikums Smiltenes vidusskolā bija Aerobikas festivāls. Skolēni tam gatavojās ļoti nopietni, izmantojot gan sporta stundas, gan trenējoties brīvajā laikā. Rezultāti neizpalika, jo pasākums 27.janvāra vakarā Smiltenes pilsētas Kultūras centrā izvērtās krāšņs, aizraujošs un pārsteigumu pilns. Tā kā šajā gadā pasākuma temats bija kino, tad tika apspēlēti gan “Zvaigžņu kari”, gan šausmu filmas, vieta atradās kā Bruņurupučiem Nindzjām, tā Lennebergas Emīlam, Sprīdītim, vidusskolas mūzikla dalībniekiem, dažādiem džungļu zvēriem, Harija Potera pasaules iemītniekiem un ne tikai. Vārdu sakot, galvu reibinoša kompānija.

Festivālā veiksmīgi startēja 9.-12.kl. skolēni kopumā 3 kategorijās – klašu kopējie priekšnesumi, meiteņu un zēnu priekšnesumi. Pasākuma žūrija atzina, ka noteikt labākos bija ļoti grūti, un rezultāti atšķīrās tikai nedaudz. Kopvērtējumā uzvaru guva 11.b klase. Klases pārliecinoši parādīja, ka darbs vairāku gadu garumā ir nesis augļus, un pieredzes bagātākie dalībnieki bija radījuši patiesi pārsteidzošus priekšnesumus. Bija pārdomāta gan tērpu, aksesuāru un mūzikas izvēle, gan arī dažādi gaismu efekti, kas kopumā radīja lielisku šovu. Nereti uz skatuves kāpa arī klašu audzinātājas, atbalstot savējos tiešā klātbūtnē. Tādējādi iepazinām gan karalienes, gan kantri mūzikas zvaigznes un bagātās krustmātes, kuras, ja būtu zinājušas, ka “būs tik liela balle, būtu uzvilkušas smalkāku kleitu”.

Mēnesis, kas pavadīts, sagatavojoties festivālam, ir ieguldījums skolēnu kustību koordinācijas, lokanības, spēka un izturības attīstīšanā. Priekšnesumu tapšanas laikā klasēm nācās sadarboties, apgūt savstarpējas vienošanās un uzdevumu deleģēšanas mākslu, kā arī domāt par interesantiem horeogrāfijas un tehnoloģiskiem risinājumiem, jo līdztekus vingrošanai tika veidoti skatuviski priekšnesumi. Izvērtējot paveikto, jāsecina, ka izdarīts ir patiešām daudz, un ka skolēnu izdoma, radošums un humora izjūta spēj pārsteigt pat ilggadējus festivāla skatītājus.

Liels paldies par sadarbību pasākuma atbalstītājiem! Šogad tie bija Smiltenes pilsētas Kultūras centrs, SIA “Vibo”, A/S “Smiltenes piens”, Sporta un atpūtas komplekss “Trīssaliņas”, “Firma Madara’89”,  Smiltenes Tenisa klubs, Smiltenes novada Izglītības pārvalde.

 

Pasākuma koordinatore Inga Deigele