2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Krāsaini un koši aizvadīts tūrisma rallijs “Vidzemes pieturu piedzīvojums 2”

Ir aizvadīta vasarīgi silta un pozitīvi spraiga 17.augusta sestdiena Vidzemē, kad tūrisma rallija “Vidzemes pieturu piedzīvojums 2” laikā, tā dalībnieki apceļoja Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadus. Rallijā piedalījās vairāk nekā 70 komandas, kopā sapulcinot ap 350 dalībnieku. Liels paldies radošajiem un atraktīvajiem dalībniekiem, kas bija sarūpējuši košus un jautrus komandu noformējumus, izrotājuši auto un īpaši gatavojušies šim pasākumam!

Pirmie dalībnieki Raunā pulcējās jau ilgi pirms reģistrācijas. Pēc reģistrēšanās komandu kapteiņi tika  aicināti uz īsu apmācības kursu, jo uzdevumi šoreiz bija meklējami interaktīvā kartē un uzdevumu veikšanai bija nepieciešams skenēt QR kodus un iesniegt atbildes ar viedtālruņu palīdzību. Ar uzdevumiem un to veikšanu klātesošos iepazīstināja sporta un izklaides aģentūras “Sniega cilvēks” atraktīvie puiši, kas nodrošināja veiksmīgu programmas darbību.

Pēc apmācībām tika dots pirmais testa uzdevums, lai par gūtajām zināšanām varētu pārliecināties praksē un neskaidrību gadījumā vēl saņemtu palīdzību un padomu. Tiklīdz uzdevums bija veikts,  varēja doties ceļā un veikt uzdevumus. Šajā reizē dalībniekiem bija piedāvāti 20 īpaši saimnieku uzdevumi tūrisma apskates objektos, 20 papildu kontrolpunkti interesantās vietās un vairāk nekā 40 jautājumu, kurus risināt pa ceļam. Kopējā tūrisma rallija distance – 210 km.

Līdz ar to, ka uzvarētājus nevērtēja pēc ātruma, bet iegūtajiem punktiem un veikto uzdevumu kvalitātes, daudzi ļāvās bez liekas steigas vairāk iepazīt apmeklētās vietas un baudīt vasarīgo laiku.  Daudzi dalībnieki gan bija izlēmuši apmeklēt pilnīgi visus kontrolpunktus, neizlaižot nevienu, līdz ar to vairākiem pietrūka laiks izbaudīt Alūksnes pusi.

Visi laipni un ar uzmundrinājumiem tika sagaidīti finišā pie Alūksnes Kultūras centra. Tur arī varēja atstāt ziedojumus bērnu sociālajam aprūpes centram  “Gaujiena” un doties uz Alūksnes pilssalu, lai izbaudītu ģitārista Riharda Krilova priekšnesumu, braucienu ar plostu, kuģīti vai kopīgi nofotografētos un sagaidītu pasākuma noslēgumu un uzvarētāju paziņošanu.

Galveno balvu, 150 EUR, ieguva komanda ar nosaukumu “Edijs Šarāns”, otro vietu un 100 EUR “Oligarhi”, bet trešo vietu un 75 EUR “Emoji”. Tika pasniegtas arī vairākas balvas un dāvanu grozi dažādās nominācijās, piemēram, kā dāsnākā komanda apbalvota komanda “Vidzemes Dārznieces”,  kā dzejiskākā komanda sveikta komanda “4 BEKAS”, kā lojālākā komanda “VIP – Vienkārši Izcilas Popijas” utt.

Ar kopējiem rezultātiem var iepazīties šeit.

Foto no pasākuma var apskatīt un lejupielādēt:
*
foto no Agnis Melderis šeit;
*
foto no Māris Šļivka šeit;
*
foto no Līga Gabrāne šeit.

Liels paldies visiem dalībniekiem un tūrisma saimniecībām un uzņēmumiem par sadarbību un atsaucību! Īpašs paldies Zintim Šķiporam jeb Sniega cilvēkam par uzdevumu vērtēšanas sistēmu un atbalstu!

Īpašo nomināciju uzvarētāji:

  1. Pirmie finišētāji -Edijs Šarāns
  2. Turbo komanda – Oligarhi
  3. Saimnieka mīluļi – Ballējam neguļam
  4. Vislojālākā komanda – V.I.P. Vienkārši Izcilās Popijas
  5. Saliedētākā komanda – Mākoņi
  6. Fifīgākā komanda – Rudzupuķu meitenes
  7. Tālākā komanda – Zaļmeži no Ventspils
  8. Dzejiskākā komanda – 4 Bekas
  9. Nesteidzīgākās  baudītājas – Bīstamās mājsaimnieces
  10. Dāsnākā komanda – Vidzemes Dārzniece
  11. Ģimeniskākā komanda – Trakie sienāži
  12. Šosejas airētāji- Anda un Armands

Informāciju sagatavoja:
Modris Apsītis,
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra vadītājs

Foto: Agnis Melderis