2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Labdarības akcija “Balta, balta mana sirds”

Šogad Smiltenē labdarības akcija iesāksies 1.jūnijā, kuras laikā aicinām bērnus kopā ar vecākiem doties maršrutā “Lotes piedzīvojumi Smiltenē” no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Labdarības akcija veltīta,  lai savāktu līdzekļus Smiltenes novadā dzīvojošiem bērniem ar īpašajām vajadzībām.  Maršruta pieturvietas piedāvā vairākas mūsu pilsētas iestādes.

Pieturvietas:

Tautas lietišķās mākslas studija “Smiltene” Gaujas iela 1, zaļajā zonā, piedāvā bērniem izmēģināt staigāšanu uz “koka kājām” un izgatavot svilpīti no kārkla.

Smiltenes Mūzikas skola Pils iela 3, varēs izbaudīt skolas audzēkņu un skolotāju muzikālu sveicienu, kā arī uzzīmēt mūzikā sadzirdēto.

Smiltenes Mākslas skola  Vaļņu iela 2, piedāvā izgatavot svētku noformējumu un iegādāties mākslas darbus.

Smiltenes  novada Bibliotēkas bērnu apkalpošanas nodaļas Gaujas iela 1, zaļajā zonā, varēs nofotografēties ar Loti, saņemt Lotes krāsojamo grāmatu, kā arī iepazīties ar grāmatām par Loti.

Pie Smiltenes Sporta halles Gaujas iela1, stāvlaukumā, piedalīties dažādās sporta aktivitātes.

Smiltenes novada Kultūras centra pagalmā ciemos gaidīs Lote ar dažādiem pārsteigumiem, dejos mūsdienu deju grupa “Kristāls”,  kā arī darbosies kafejnīca. 

Katrā pieturvietā būs iespējams veikt ziedojumu, ziedojumu kastītēs.

Akcija aizsākās 2008. gadā, kuras iniciatore bija Latvijas Sarkanā krusta Smiltenes nodaļas vadītāja Inguna Apsīte. Iedzīvotāji tika aicināti uz koncertu par ziedojumiem, lai palīdzētu Smiltenes novada smagi slimiem bērniem un īpaši talantīgiem jauniešiem. No 2011. gada labdarības akcijas organizēšanā iesaistījās Smiltenes novada pašvaldība.

Iesākto labdarības akciju turpināsim  Smiltenes pilsētas svētku laikā, 17. jūlijā cerībā, ka varēsim sarūpēt brīnišķīgu dienu ar jautrām aktivitātēm novada bērniem un viņu vecākiem.

 Lūdzam visiem būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības nosacījumus!

 

Informāciju sagatavoja

 

Gita Ozoliņa

 

Smiltenes novada KC mākslinieciskā vadītāja