2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Labdarības akcijā “Balta, balta mana sirds” saziedota rekordliela naudas summa

Arī šogad Smiltenē tradicionāli norisinājās labdarības akcija “Balta, balta mana sirds”, kuras mērķis bija vākt līdzekļus Smiltenes novada bērniem ar veselības problēmām. Šogad tika savākta rekordliela naudas summa, proti, 1370,17 €.

Ziedojumi labdarības akcijai tika vākti ilgākā laika posmā, izvietojot ziedojuma kastītes tādos pasākumos kā Mātes dienai veltītajā koncertā “Laikam ir laiks” Smiltenes pilsētas Kultūras centrā, vasaras sezonas atklāšanas koncertā “Vērsim vārtus vasarai!” Jāņukalna estrādē, bērnu filmu maratonā Smiltenes KC kinozālē un akcijas noslēguma pasākumā, kas tradicionāli norisinājās Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 1. jūnijā.

Smiltenes pilsētas Kultūras centrs saka milzīgu paldies visiem, visiem kas ziedoja un atvēra savas baltās, baltās sirdis, lai šī akcija un noslēguma pasākums varētu notikt! Paldies:

labdarības akcijas dzinējspēkam – PII “Pīlādzītis” audzinātājām Ingunai Slapjumai un Guntai Mežulei un Sarkanā Krusta Smiltenes nodaļas vadītājai Marutai Vīgantei,

Smiltenes Jauniešu domei,

Smiltenes novada Pašvaldības policijai,

Smiltenes tehnikumam un Maijai Jančevskai,

futbola kluba “Smiltene/ BJSS” sportistiem un trenerim Raimondam Dūmiņam,

lauku mājām “Kalbakas”,

Valsts policijai,

Blomes bērnu ansamblim “Mazā varavīksne” un skolotājai Artai Eglei,

Smiltenes bērnu ansamblim “Šurumburums” un skolotājai Evai Uldriķei,

Smiltenes Tautas teātra aktrisei Madarai Vīksniņai

un Smiltenes KC kinozāles operatoram Gunāram Liedagam.

Īpašs paldies arī visām čaklajām meistarēm un meistariem, kas izgatavoja dažādas skaistas un mīļas lietiņas ikgadējam labdarības tirdziņam “Labas lietas, lētas lietas – nāciet un pērciet!”. Paldies:

Smiltenes PII “Pīlādzītis” kolektīvam,

Blomes PII, Bilskas PII, Variņu PII, Palsmanes PII un Grundzāles PII kolektīviem,

Palsmanes biedrībai “Spēkavots”,

Smiltenes vidusskolas 1.D klasei un skolotājai Līgai Osmai,

Smiltenes Mākslas skolai,

Palsmanes internātpamatskolas kolektīvam,

Launkalnes sākumskolai,

Smiltenes vidusskolas PII “Zaķēni” skolotājām Lailai Zālītei un Ilzei Slapjumai,

biedrībai “Smiltenes pūra lāde”,

Smiltenes bērnu un ģimenes atbalsta centra vadītājai Ļubovai Ņikiforovai,

Tautas lietišķās mākslas studijai “Smiltene”,

Zariņu ģimenei

un Turnas Dāmu klubiņam no Valkas novada.

Preces labdarības tirdziņām – pašdarinātas segas – bija atceļojušas pat no Amerikas Savienotajām Valstīm, no sabiedriskās organizācijas “Orphan Grain Train, Inc., Valued Invenraty”. Sedziņas darinājuši cilvēki ar īpašām vajadzībām. Paldies fondam “Saules kalns”!

Mīļu paldies sakām īpaši aktīvajiem, mazajiem ziedotājiem Svena Ivdrim un brāļiem Auziņiem! Tāpat par ziedojumu labdarības kontā pateicamies arī SIA “Līvena aptieka”!

Saziedotā nauda tiks ieskaitīta speciālā labdarības kontā, un būs pieejama Smiltenes novada ģimenēm pēkšņas bērna saslimšanas, slimības saasinājuma gadījumā vai ikdienas nepieciešamību nodrošināšanai. Ģimenes, kurām nepieciešama šāda veida palīdzība, aicinām vērsties Smiltenes novada Sociālajā dienestā.

Iepriekšējos gados labdarības akcijā “Balta, balta mana sirds” saziedotā nauda ir lieti noderējusi ne viena vien mazā smiltenieša veselības uzlabošanai. Par saziedoto naudu kādam bērnam tika veikti nepieciešamie izmeklējumi Berlīnes klīnikā, savukārt citiem bērniem šī nauda noderējusi Montessori terapijai, pēkšņas operācijas izdevumiem, ārstnieciskajām masāžām, izmeklējumiem un terapijai Pēterburgas klīnikā.

Paldies ikvienam, kurš atvēra savu balto, balto sirdi!

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101