2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Labdarības akcija “Balta, balta mana sirds”

Smiltenē ir skaista tradīcija – katru gadu 1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā norisinās labdarības akcijas ”Balta, balta mana sirds” noslēguma pasākums. Pasākums piesaistīja rekordlielu apmeklētāju un ziedotāju skaitu. Šogad saziedota summa – 2308.49 eiro,  ziedojumi tika nodoti biedrībai “Latvijas Sarkanais Krusts” ar mērķi palīdzēt Smiltenes novada bērniem ar īpašām vajadzībām.

Visa gada garumā brīvprātīgie cītīgi gatavojās –  tika sarūpētas dāvaniņas, dažādi rokdarbi, mājas ražojumi un  citi darinājumi, ko akcijas ietvaros varēja pārdot tirdziņā. Bērni laicīgi gatavoja savas koncerta dziesmiņas, lai atrādītu apmeklētājiem.  Tika nospēlētas arī divas labdarības izrādes pēc M. Stārastes lugas “Vecmāmiņas acenītes”, kurā piedalījās Smiltenes pirmskolas izglītības iestādes (PII) “Pīlādzītis” skolotājas Gunta Mežule, Inguna Slapjuma, Monta Sīmane, Ilze Mūrmane, Olita Haka, Lāsma Serdāne un Ilva Stīpniece. Arī šogad par skaņu un tehnisko nodrošinājumu rūpējās Smiltenes Kultūras centra  skaņu un gaismu operators Mārtiņš Āboliņš.

Kultūras centra telpās Smiltenes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa iepazīstināja ar bišu pasauli, Smiltenes novada muzejs piedāvāja apgleznot papīra šķīvīšus un salikt puzles ar Smiltenes ainavām.  Smiltenes Kultūras centra kino zālē  bērni varēja noskatīties multfilmu “Lupatiņi”. Pie Smiltenes Kultūras centra darbojās labdarības tirdziņš, varēja uzcienāties ar Lauku mājas “Kalbakas” saimnieku ceptām pankūkām un iemēģināt roku žonglēšanā kopā ar Rīgas cirka žonglieri Dmitriju Pudovu.

Savukārt Smiltenes bērnu spēļu laukumā bērni izpriecājās Smiltenes novada pašvaldības piepūšamajā atrakcijā un veidoja lielos ziepju burbuļus, ko sarūpēja “Uzpūtenis-piepūšamās atrakcijas”. Īpaši lielu interesi bērni un vecāki izrādīja par Smiltenes novada Pašvaldības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ekipējumu un transportu. Saulainās dienas noslēgumā norisinājās PII “Pīlādzītis” audzinātāju teātra uzvedums “Vecmāmiņas acenītes”, ar skanīgām dziesmām uzstājās vokālais ansamblis “Šurumburums”, “Blēņas” un “Pīlādzītis” audzēkņi.

Diena pagāja labsirdības, smaidu, jautrības un dāsnuma zīmē! Prasme dalīties un palīdzēt jāmācas jau no mazotnes. Aizkustinoši bija satikt Eversonu ģimeni, kurā četrgadīgais Henrijs 2 gadus krājis monētiņas lielā burkā, lai tās ziedotu bērniem ar veselības problēmām.

Visus labos cilvēkus nosaukt nav iespējams. Īpašu “Paldies” jāsaka Marutai Vīgantei, Guntai Mežulei un Ingūnai Slapjumai, kuras droši var dēvēt par šī pasākuma krustmātēm. Paldies visiem, kas ziedoja! Kopā mēs padarīsim kādu sirsniņu laimīgu. Uz tikšanos nākamgad!

Informāciju sagatavoja:

Zane Ērgle-Mežule

Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes
Mārketinga un komunikācijas speciāliste