2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Laiks ballītei!

Šī gada karstā un saulainā vasara ir aizsteigusies nemanot, un 3. septembrī visā Latvijā, tostarp Smiltenē, svinēs jaunā mācību gada sākumu. Pirms ķerties pie grāmatām un jaunu zinību apgūšanas, Smiltenes pilsētas Kultūras centrs aicina skolēnus un jauniešu uz ballīti!

No pulksten 19.00 visi ballēties gribētāji būs gaidīti Smiltenes pilsētas Kultūras centra pagalmā (sliktu laika apstākļu gadījumā – lielajā zālē). Pasākuma pirmajā daļā izklaidēs Smiltenes tehnikuma vokāli instrumentālais ansamblis “Bultas” (vadītājs – Guntars Mednis). Ansambļa repertuārā ir oriģinālkompozīcijas, kā arī tautā pazīstamas un iemīļotas dziesmas. “Bultas” savu muzikālo pieredzi guvuši ne tikai piedaloties Smiltenes tehnikuma organizētajos pasākumos, bet arī citviet, ārpus Smiltenes novada robežām. Starplaikos ballīti iegriezīs DJ Kozloo.

Ballītes noslēgumā uz skatuves kāps īpašais viesis – grupa “Transleiteris”. Grupa radusies 2008. gadā ar cēlu mērķi – sniegt latviešu valodas tulkojumu pasaules lielākajiem popmūzikas hītiem. …jāteic, ļoti burtisku tulkojumu. Duets pirmos panākumus guva ar tulkojumu Britnijas Spīrsas dziesmai “Hit me baby one more time” jeb “Sit man, bēbi, vēl vienu reizi”. Gadu gaitā iztulkots desmitiem dziesmu, no kuriem atpazīstamākās kompozīcijas ir “Mazā”, “Brālis Luī”, “Melnais bembis” un citas. 2015. gadā “Transleiteris” veiksmīgi pievērsās dziesmu parodēšanai. Piemēram, dziesma par Kristapu Porziņģi duetam atnesusi pat starptautiskus panākumus. Jāpiebilst, ka “Transleiteris” ir ierakstījis kopīgu dziesmu arī ar Smiltenes grupu “Apvedceļš” – hītu “Dejo”.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

 

Pasākumā fotografēs. Uzņemtās fotogrāfijas tiks publicētas internetā.

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101