2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Latgaļu temperaments dzirkstīs izrādē “Sievasmātes bizness”

16. jūlijā plkst. 15.00 Jāņukalna estrādē viesosies Baltinavas teātris “Palādas” ar izrādes “Sievasmātes senču laiki” 2. daļu “Sievasmātes bizness”. Izrāde norisināsies Smiltenes pilsētas svētku “Prieks uzdzirkstī Smiltenē” ietvaros.

Izrāde vēstī par kādu zemnieku ģimeni, kurā gaidāma ārzemju lauksaimniecības delegācija. Ģimene satraukti gaida viesus. Viņi grib tiem galdā celt latviskus ēdienus un dzērienus. Tiek dzīta “samagonka” un vārīts alus, taču lielajā steigā gadās arī nepatīkamas situācijas. Te pēkšņi uzmanības centrā ar saviem ārstnieciskajiem zālīšu uzlējumiem nonāk vecā saimniece.

Katra no izrādes “Sievasmātes senču laiki” daļām ir skatāma atsevišķi, pat ja nav redzēta iepriekšējā. Izrādes režisore Anita Ločmele jeb Danskovīte teic, ka tieši izrādes 2. daļa “Sievasmātes bizness” izceļoties arī īpaši amizantām situācijām un aizraujošiem notikumiem.

Smiltenes novada iedzīvotāja simpātijas Baltinavas teātris “Palādas” iemantoja ar lugas “Ontans i Anne” vairāku daļu viesizrādēm pilsētā. Šovasar visi interesenti ir aicināti novērtēt teātra sniegumu izrādē “Sievasmātes senču laiki”!

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101