2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas autokrosa čempionāta 3/4 posms Smiltenē

23. augustā Smiltenē, Tepera trasē tiks aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta trešais posms, kas būs kārtējā sacīkste arī smago auto Baltijas kausa dalībniekiem. Pirmie divi nacionālā čempionāta posmi bija gana spoži, laiks nākamajai izrādei.

Līdz šim aizvadīti divi posmi autokrosa eksperimentālajā ērā – Pilskalnos un Vecpilī. Sacīkstēs debitējusi jaunā norises sistēma, kas balstīta uz starta vietu izlozi un citām niansēm. Pēc Pilskalniem cīņas analīze vēl bija pāragra, jo viss notika pirmo reizi un varbūt nedaudz stīvi. Taču Vecpils posms bija laba izrāde skatītājiem un, kas godīgi, pie uzvarām tika klašu favorīti. To ir svarīgi atzīmēt, ka, lai kāda būtu kvalifikācijas fāze dažādo starta vietu dēļ, Latvijas krosā vienalga uzvar tie, kuri tajā dienā brauc visātrāk. Jaunajai sistēmai nav mākslīgi jārada sensācijas, bet gan jāpadara autokross skatāms visas dienas garumā.

Svētdien Tepera trasē būs citi apstākļi – viena no smagajām trasēm Latvijas autokrosā var radīt jaunus un pat izšķirošu pavērsienus čempionāta gaitā. Vērosim!

Pieteikumu termiņš Smiltenes cīņām noslēdzas trešdienas vakarā, kad arī zināsim nianses klašu dalībnieku sastāvos. Jau šobrīd skaidrs, ka dažās klasēs būs papildinājumi. Uzmanību sportistiem! Nolikums paredz, ka oficiālā pieteikšanās vietne dalībai Smiltenes posmā joprojām ir krosakomisija.lv, tikai šeit reģistrējoties braucējs ir oficiāli pieteicies sacensībām!

Raksts no: autokross.lv