2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā startēs arī Skujiņš, Neilands un Liepiņš

Ar U23 vīru grupas brauciena sacensībām Igaunijas pilsētā Otepē šo sestdien startēs Baltijas un reizē arī Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Dalību sacensībās apstiprinājuši visi vadošie mūsu valsts elites riteņbraucēji, tostarp Tokijas Olimpisko spēļu kandidāti – Toms Skujiņš, Krists Neilands un Emīls Liepiņš.

Ar vēlmi palielināt sportisko konkurenci un celt sacensību kvalitāti, pēc 17 gadu pārtraukuma tiek atjaunots Baltijas valstu čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Čempionāta ietvaros norisināsies arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionāti. Plānots, ka sacensībās kopumā piedalīsies ap 600 dalībnieku. Čempionāts norisināsies četrās dienās, noskaidrojot uzvarētājus kopumā 46 vecuma un meistarības grupās.

Baltijas čempionāts startēs jau šīs nedēļas sestdienā Igaunijas pilsētā Otepē. Par savu valstu un Baltijas čempionāta godalgām sacentīsies U23 vīriešu grupas sportisti. Dalībnieki sacentīsies 120 kilometru garā un tehniski ļoti sarežģītā trasē. No Latvijas sacensībām pieteikti 14 sportisti, kas pārstāvēs – “Ampler Development”, “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”, “EVELO Team/ RRS”, “ZZK” UN “RRS/ Belo CP” komandas. Starts gaidāms pulksten 14:00.

Nākamās nedēļas trešdienā, 16. jūnijā, visas dienas garumā Biķernieku trasē, Rīgā norisināsies Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā. Sacensības norisināsies visas dienas garumā kopumā 26 vecuma un meistarības grupās. Latvijas Riteņbraukšanas federācija turpina sadarbību arī ar Latvijas Paralimpisko komiteju, programmā iekļaujot para riteņbraukšanas sacensības kopumā četrās kategorijās.

Elites vīru grupā dalībnieku vidū redzēsim divus no trijiem Tokijas Olimpisko spēļu kandidātiem – Tomu Skujiņu un Emīlu Liepiņu (“Trek – Segafredo”). Savu pērn iegūto čempiona titulu aizstāvēt centīsies Andris Vosekalns (“Hengxiang”). Sieviešu elitē galvenā cīņa sagaidāma starp Danu Rožlapu “Keukens Redant” un Liju Laizāni (“Eneicat”).

Dalībnieku reģistrācijas individuālajam braucienam mājaslapā lrf.lv turpināsies līdz pirmdienas, 14. jūnija, plkst. 12:00.

Baltijas čempionāta kulminācija gaidāma Igaunijas un Latvijas robežpilsētā Valgā. Sestdien, 19. jūnijā, visas dienas garumā par Baltijas un savu valstu čempiona tituliem sacentīsies jaunāko amatieru grupu un cienījamāko senioru grupu vīrieši, juniori, jaunieši un jaunietes.  Tikmēr svētdien, 20. jūnijā, Valgā un tās apkaimē par tituliem sacentīses elites vīru, elites, amatieru un junioru dāmas, kā arī vidējo amatieru (masters) grupu sportisti.

Elites vīru grupā vienā braucienā startēs kopumā pieci Latvijas, Igaunijas un Lietuvas riteņbraucēji, kuri mēnesi vēlāk startēs Tokijas Olimpiskajās spēlēs. Plānots, ka elites sacensībās sacentīsies ap 70 riteņbraucējiem, kas to gaitu padarīs daudz interesantāku kā pašiem dalībniekiem, tā skatītājiem klātienē un pie TV ekrāniem.

Skujiņam un Liepiņam Valgā pievienosies trešais Latvijas riteņbraucējs visaugstākajā riteņbraukšanās līmenī – Krists Neilands. Kuldīdznieks sekmīgi atkopies pēc atslēgas kaula lūzuma un būs gatavs cīnīties par savu trešo elites čempiona titulu grupas braucienā. Jāatzīmē arī tādu vīru kā – Māra Bogdanoviča, Andra Vosekalna, Mārtiņa Pluto, Andža Flaša, Kristera Ansona, Paula Rubeņa, Aleksa Krasta dalība.

Pieteikšanās grupas brauciena sacensībām mājaslapā lrf.lv turpināsies līdz 16. jūnijam. Tur pieejama arī distanču karte, “Covid – 19” noteikumi un tehniskais gids.

 

Latvijas un Baltijas čempionāta programma:

12.06.2021., Otepe (Igaunija), U23 vīriešu grupas brauciena sacensības

16.06.2021., Rīgā, visu vecuma grupu individuālā brauciena sacensības

19.06.2021., Valga (Igaunija), jauniešu, junioru puišu, amatieru 19 – 49, senioru 65+ grupas brauciena sacensības

20.06.2021., Valga (Igaunija), elites/U23 vīriešu, elites sieviešu, amatieru sieviešu, junioru meiteņu, amatieru 50 – 64 grupas brauciena sacensības

 

 

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs