2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas čempionāts orientēšanās pagarinātajā distancē

Ainaviski gleznainajā, bet fiziski smagajā Braslas upes gravu piesātinātajā apkārtnē Krimuldas novadā 29.septembrī aizvadīts 2019. gada Latvijas čempionāts orientēšanās sportā pagarinātajā distancē.

Orientēšanās sacensības pagarinātajā distancē no citiem orientēšanās skrējieniem atšķiras ar to, ka tās ir izturības sacensības, kurā svarīgākais ir fiziskā sagatavotība un pareizo ceļu izvēle, turklāt aizraujošs moments ir tas, ka sportisti distancē dodas ar kopējo startu.

Dāmu konkurencē elites grupā 14.1 km garajā distancē Braslas upes ielejas gravās, tikai 22 sekundes vēlāk kā uzvarētāja Aija Skrastiņa, finišēja un otro vietu ieņēma Lienes Brūveles audzēkne Laura Savicka.

Izcils starts Andai un Agnesei Jaunmuktānēm S-16 grupā izcīnot attiecīgi pirmo un otro vietu. S-20 grupā Elīna Skopāne finišēja ar ceturto rezultātu. S-12 grupā 30 meiteņu konkurencē Kitijai Abulai 7. vieta , Anetei Stabiņai 11. vieta un Martai Morītei 12. vieta. Šī vecuma puišiem gandrīz 34 dalībnieku konkurencē Emīlam Tarasam 14.vieta.

Veterānu grupās izcils starts Mārtiņam Godiņam un Videgai Gaigalai, izcīnot čempiona titulus, attiecīgi grupās V-45 un S-55. W-40 grupā Ievai Godiņai ceturtā vieta.
Māris Zeiļuks 5. vieta M-40 , Māris Stabiņš V-50 grupā 10. vietā. M-55 grupā Aigars Savickis un Juris Rudītis finišēja attiecīgi astotajā un devītajā vietā. M-65 grupā 5. vieta Jānim Biezajam.

Māris Stabiņš