2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas čempionāts pagarinātajā distancē Azimuts OK- Sm BJSS sportisti izcīna astoņas medaļas

13.septembrī Talsu pusē noskaidrojām 2020. gada Latvijas čempionus pagarinātajā jeb maratona distancē. Abiem elites grupu uzvarētājiem Artūram Pauliņam (Azimuts OK-Sm BJSS) un Līgai Valdmanei (ZVOC-VBSS) šī ir jau trešā uzvara karjerā orientēšanās sporta pagarinātajā distancē. 

Vīru elitē cīņā par uzvaru iesaistījās četri sportisti – Artūrs Pauliņš, Rūdolfs Zērnis, Uldis Upītis un otrs Azimuts OK-Sm BJSS sportists Ilgvars Caune. Visi četri skrēja kopā lielāko daļu distances, stundu un 45 minūtes, līdz otrajam taurenītim jeb izkliedei, kur nelielu pārsvaru pār sekotājiem spēja iegūt A. Pauliņš un U. Upītis. Abi turpināja skriet kopā līdz pat priekšpēdējam kontrolpunktam, kur ātrāks bija A. Pauliņš. Finišā viņa pārsvars pār U. Upīti bija 46 sekundes. Bronzas godalgu izcīnīja R. Zērnis, kurš pieļāva kļūdas taurenītī un uz brīdi atrādās ceturtajā vietā, taču kļūdas pieļāva arī I. Caune, kurš finišu sasniedza kā ceturtais.

Es arī labi jutos iepriekšējā nedēļā, vienkārši man šobrīd ir traumēts hamstrings, kas īsti neļauj ļoti ātri paskriet. Es varu skriet ilgi un vienā ātrumā. Ļoti labi jutos un zināju, ka fiziski nebūs problēmu un ka lielākā problēma varētu būt taktiskā cīņa. Mēs četratā bijām kopā gandrīz divas stundas. Pēc stundas trīsdesmit centos konkurentus nogurdināt un mainīt tempu. Tas arī atmaksājās. Taurenītī Ilgvars un Rūdolfs jau bija ļoti saguruši, un attiecīgi mēs ar Uldi sadalījām pirmās divas vietas. Abi kļūdījāmies uz pirmspēdējo punktu, kur nebija īsti korekta karte, un es vienkārši punktu atradu ātrāk. Bija diezgan aizraujoši un labs, smags apvidus. Izbaudīju un īstenībā jutos ļoti labi, būtu varējis tādā tempā skriet vēl,” atzīst A. Pauliņš.

Panākumi neizpalika arī pārējiem Azimuts OK-Sm BJSS sportistiem.  No piecpadsmit startējošajiem dalībniekiem astoņi tika pie Lč pagarinātajā distancē medaļām. Uzvaru

S-16 grupā 17 meiteņu konkurencē izcīnīja Agnese Jaunmuktāne. Sudraba godalga Andai Jaunmuktānei , kura aiz māsas finišēja vien trīs sekundes. Interesanti ka dubultuzvaru šajā distancē māsas guva arī pagājušajā gadā. Toreiz uzvarēja Anda ar vairāk kā divu minūšu pārsvaru.

Latvijas čempiones tituls arī Kitijai Abulai S-12 grupā kurā uz starta stājās 22 dalībnieces. Sieviešu Elitē 15km garajā distancē trešā vieta Laurai Savickai. Medaļas vēl izcīnīja 1. vieta S-40 grupā Ieva Godiņa, 2. vieta V-65 grupā Aldis Lapiņš , 3. vieta V-40 grupā Māris Zeiļuks.

Pārējie rezultāti.

V-12 Emīls Tarass 8.v.

V-16 Renārs Kļaviņš 10.v.

S-14 Anete Stabiņa 9.v.

S-20 Zanda Stabiņa 4.v.

V-45 Mārtiņš Godiņš 7.v.

V-50 Māris Stabiņš 9.v.

Visi rezultāti, grafiki, spliti: https://lof.lv/seriali_rez/?id=2020091300#r

Vīru elites GPS: http://otracker.lt/events/9180f317-6520-49e5-9d75-7d92478fc942

Sieviešu elites GPS: http://otracker.lt/events/9180f677-e7ff-4eca-98ee-b121c7e7f3ff 

Sīkāku informāciju par Latvijas kausu un Latvijas čempionātiem meklē šeit: https://latvijaskauss.lof.lv/ 

Sagatavoja: Māris Stabiņš