2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas čempionāts skijoringā un ziemas motokrosā šogad arī Smiltenē

Jau šajā nedēļas nogalē, 25.februārī tiks turpināts Latvijas čempionāts skijoringā un ziemas motokrosā, aizvadot nu jau sesto sacensību seriāla posmu. Sacensības norisināsies Smiltenē, Teperis mototrasē.

Skijorings, kā viens no Latvijas populārākajiem ziemas sporta veidiem, ir motosporta disciplīna, kas veidota pēc motokrosa sacensību principa, kur ekipāža – motociklists un slēpotājs – brauc apļveida trasē. Sacensības notiek brīvā dabā uz sniega seguma trasē, izmantojot mērenu reljefu sauszemē vai uz aizsalušas ūdenskrātuves. Skijorings pēc savas būtības ir tautas sporta veids, kas sniedz iespēju ikvienam interesentam izmēģināt savus spēkus Mazajā un Lielajā tautas klasē. Paralēli skijoringa sacensībām norisināsies arī Latvijas čempionāts ziemas motokrosā ar solo motocikliem bērniem un pieaugušajiem un kvadracikliem, kas tradicionāli pasākumam piesaista aptuveni 200 sportistus un to pavadošās personas.

Tā kā skijoringa sacensības notiek sporta sezonas klusajā periodā, atraktīvā veidā un brīvā dabā, tās piesaista lielu skatītāju uzmanību. Sacensības ir publisks bezmaksas pasākums ikvienam skatītājam. Vēršam uzamnību, ka šādiem pasākumiem tiek piesaistīti vairāki simti cilvēku, kas pašvaldības apkārtnei dod pozitīvu ekonomisko efektu.

Smiltenes sacensību rezultātus tiešsaitē būs iespējams vērot www.results.lv.

Atgādinām, ka šogad jau aizvadīti četri sacensību posmi – Stāmerienā, Ropažos, Neretā un Ērgļos. Savukārt Latvijas čempionāta 5.un 6. posms notiks šajā nedēļas nogalē Alūksnē un Smiltenē. Kopvērtējums pēc aizvadītajiem posmiem pieejams MyLaps sistēmā https://speedhive.mylaps.com/Organizations/127176/Championships

Sakarā ar prognozēto aukstumu šajā nedēļas nogalē (jo sevišķi naktī un rīta pusē),  Smiltenes sacensību dienas kārtībā reģistrācija, treniņi un pirmais starts pārcelts pa vienu stundu uz priekšu, kā arī skijoringa klasēm brauciena ilgums samazināts no 15min +1 aplis uz 12min +1 aplis. Ziemas krosa klasēm brauciena ilgumi paliek nemainīgi. Pirmais starts skijoringa klasēm plkst. 11:00. Aktualizētā sacensību kārtība ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs
Latvijas Motosporta federācijas ģenerālsekretārs