2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā pārcelts uz augusta otro pusi

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) trešdien nākusi klajā ar prioritātēm UCI sacensību kalendāra šosejas riteņbraukšanā pārskatīšanās pēc vīrusa “Covid – 19” izplatības ierobežošanas. Jebkuras UCI līmeņa sacensības nevarēs notikt līdz 1. jūlijam. Tikmēr valstu nacionālie čempionāti plānoti nedēļas nogalē no 17. – 23. augustam. Plānots, ka Latvijas čempionāts norisināsies 19., 22. un 23. augustā.

Trešdien notika nozīmīga tikšanās, kurā UCI, vadošo pasaules šosejas riteņbraukšanas komandu apvienība, kā arī lielāko pasaules riteņbraukšanas sacensību rīkotāji lēma par UCI sacensību kalendāra prioritāšu noteikšanu pēc tam, kad būs iespējama sezonas atsākšanās. Tāpat tika lemts par atbalsta mehānismiem komandām un to sportistiem, kā arī sacensību rīkotājiem.

Tika pieņemts lēmums, ka UCI līmeņa šosejas riteņbraukšanas sacensības varēs atsākties ne ātrāk kā šī gada 1. jūlijā. Tikmēr UCI pasaules tūres kalendāra atsākšanās notiks ne ātrāk kā 1. augustā. Pasaules prestižākā un komerciālākā daudzdienu velobrauciena – “Tour de France” – norise  tiek plānota no 29. augusta līdz 20. septembrim. Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā tiks plānots no 20. – 27. septembrim Šveices pilsētā Aiglē.

Pēc pasaules čempionāta notikt varēs abas pārējās grandtūres – “Giro d’Italia” un “Vuelta a Espana”. Šobrīd tiek meklēta vieta kalendārā arī pašām prestižākajām viendienu sacensībām – “Milāna – Sanremo”, “Parīze – Rubē”, “Flandrijas”, “Ļjēžas – Bastoņas – Ļjēžas” un “Lombardijas” velobraucieniem. Šobrīd spēkā atstāta Eiropas čempionāta šosejas riteņbraukšanā norise, kas tiek plānota no 9. – 13. septembrim.

UCI noteikusi jaunu nedēļu, kuras laikā ieteicams aizvadīt valstu nacionālos čempionātus. Nozīmīgās sacensības varēs notikt no 17. – 23. augustam. Šobrīd Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) joprojām kā savu prioritāti uzskata Latvijas un Lietuvas apvienotā čempionāta grupas braucienā rīkošanu junioru, U23, elites un amatieru sportistiem vīriešu un sieviešu kategorijās. Plānots, ka grupas brauciena sacensības notiks 22. un 23. augustā Lietuvas pilsētā Ignalīnā. Tikmēr individuālā brauciena sacensības katra valsts rīkos atsevišķi. Latvijā tās tiek plānots aizvadīt 19. augustā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, Rīgā. Vienlaikus, LRF turpina sekot līdzi aktuālajai situācijai un ir apzinājusi arī iespēju nepieciešamības gadījumā pārcelt nacionālā čempionāta grupas braucienā norisi uz Latviju.

 

Papildus informācija:

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs