2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas Futbola federācija sadarbībā ar Smiltenes novada pašvaldību īsteno futbola laukuma atjaunošanu

 

15. jūlijā vizītē Smiltenē bija ieradies Latvijas futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko. Tikšanās laikā LFF valdes priekšsēdētājs un Smiltenes novada pašvaldības priekšsēdētājs Edgars Avotiņš tikās ar Vidzemes Futbola centra nometnes dalībniekiem un treneriem, un klātienē apstiprināja sadarbības vienošanos par pilsētas stadiona infrastruktūras uzlabošanu.

Parakstot sadarbības līgumu, pašvaldība vienojās, ka sadarbībā ar biedrību “Latvijas Futbola federācija” (LFF) strādās pie futbola stadiona un infrastruktūras noteikumu prasībām atbilstoša sintētiskā futbola laukuma izbūves Smiltenes sporta kompleksā “Teperis”. Šogad pašvaldība par saviem līdzekļiem veiks esošā seguma demontāžu un pamata izbūvi laukuma paplašinājumam, lai iegūtu standartam atbilstošu futbola spēles laukumu, ar atbilstošām drošības zonām. Pēc laukuma pamatnes sagatavošanas  LFF veiks FIFA Quality standartiem atbilstoša jauna sintētiskā futbola laukuma seguma ieklāšanu. Abām pusēm sadarbojoties, organizēs jaunu stacionāru futbola vārtu iebetonēšanu. Stacionāri, nevis pārvietojami vārti ir viena no LFF prasībām 1. līgas sacensību norises vietās.

Tāpat, atbilstoši parakstītajam sadarbības līgumam, pašvaldība turpinās darbu pie būvprojekta izstrādes stadiona apgaismojuma izbūvei, kas paredzēta līdz 2022. gada beigām.

Infrastruktūras sakārtošana noteikti dos iespēju aizvadīt kvalitatīvākus treniņus un mājas spēles 1. līgas komandai FK Smiltene/BJSS, veicinās  profesionālā sporta attīstību Smiltenes novadā, kā arī sabiedrības un skolas vecuma bērnu veselīgu dzīvesveidu, iesaistot viņus dažādās aktivitātēs, gan izglītības procesa ietvaros, gan ārpus izglītības procesa.

Informāciju sagatavoja

Aija Kramiņa

Smiltenes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste