2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas kausa 2. posms airēšana slalomā arī šogad norisināsies Smiltenē

19. maijā Abulā, Tepera ezera promenādē, norisināsies starptautiskas sacensības airēšanas slalomā – Latvijas kausa 2.posms, kurā piedalīsies atlēti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī varēs redzēt Baltijas valstu kajaku un kanoe junioru sportistus.

Smiltenes novadam ir teicama reputācija sportisko vērtību stiprināšanā gan atbalstot profesionālus sportistus, gan īstenojot idejas, lai fiziski aktīvi būtu visi. Sporta dzīvē tiek piedāvāti daudz un dažādi pasākumi, padomājot gan par aktīvā dzīvesveida cienītājiem, gan norišu baudītājiem skatītāju lomā.

Paplašinot airēšanas slaloma ģeogrāfiju un popularizējot šo olimpisko sporta veidu, un redzot, ka Smiltenes iedzīvotāji un viesi labprāt pozitīvās emocijas tver, pavadot laiku pie gleznainā Tepera ezera un tā labiekārtotajā promenādē, Vidzemes sporta asociācijai no 2017.gada 22. līdz 23.aprīlim bija gods un gandarījums Abula upē zem dambja rīkot Latvijas kausa sacensības, tāpēc arī šogad starptautiskas sacensības airēšanas slalomā norisināsies Smiltenē, valdošo sportisko atmosfēru novadā padarot vēl aizraujošāku un azartiskāku.

Ļaujot sportistiem iesildīties pirms lielajām sacensībām, piektdien, 18.maijā plkst.18:00 pusstundu paredzēti oficiālie treniņbraucieni, bet pašas sacensības norisināsies 19. maijā.

Plānotā sacensību norise:

  • plkst.12:00 – 12:45 pirmais un otrais brauciens četrās laivu klasēs pieaugušajiem atlētiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas:

–  K1M- 35+, OPEN, U18;
–  K1W- 35+, OPEN, U18;
–  C1M- 35+, OPEN, U18;

  • plkst.14:30 – 15:15 pirmais un otrais brauciens Baltijas valstu kajaku un kanoe junioriem un juniorēm:

–  K1M- U12, U14,U16;
–  K1W- U14, U16;
–  C1M- U16;
–  C1W- U18, OPEN.

Aicināti atbalstīt sportistus!

Kaspars Pakers
Vidzemes sporta asociācijas
Valdes loceklis