2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas Pašvaldību savienība izdevusi “Pašvaldības deputāta rokasgrāmatu”

Jau piekto reizi Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) un žurnāls “Logs” sagatavojis un izdevis “Pašvaldības deputāta rokasgrāmatu” (iepriekšējās rokasgrāmatas izdotas 2001., 2005., 2009. un 2013. gadā).

2017. gada “Pašvaldības deputāta rokasgrāmatā” ceļavārdus 1614 jaunievēlētajiem pašvaldību deputātiem jaunajam četru gadu darba cēlienam teic Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidents Māris Kučinskis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Žurnāla rubrikā “Esiet pazīstami!” varat iepazīties ar visu Latvijas pašvaldību vadītājiem – gan viņu fotoattēliem, gan atbildēm uz žurnāla “Logs” jautājumiem par katra novada vai pilsētas domes priekšsēdētāja stāžu pašvaldības vadītāja amatā, dzīves vai darba moto un interesēm vai vaļasprieku.

Rokasgrāmatas teorētiskajā sadaļā sniegts ieskats par pašvaldību, likumdošanas normām, pašvaldības politikas veidošanu un darba organizāciju, autonomajām un deleģētajām funkcijām, finanšu sistēmu un LPS sarunu sistēmu ar ministrijām, politiķa atbildības formām, pašvaldības deputāta tiesībām un pienākumiem, kā arī citiem ar pašvaldības ikdienu saistītiem jautājumiem.

Sadaļā “Pašvaldību savienībā” stāstīts par LPS uzbūvi un nozīmīgākajiem notikumiem organizācijas 25 gadu vēsturē, LPS piecām komitejām un trīs apakškomitejām, un LPS padomnieki iepazīstina ar svarīgāko un aktuālāko savas atbildības jomā – par finansēm, par tehniskajām problēmām un īpaši autoceļu, enerģētikas, civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldības, mājokļu politikas un būvniecības jomā, par uzņēmējdarbības sekmēšanu un publiskajiem iepirkumiem, par reģionālo attīstību un vides aizsardzību, atkritumu apsaimniekošanu un lauku attīstību, par veselības aprūpi un sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību, par izglītības sistēmu, darbu ar jaunatni, sportu un informācijas un komunikāciju tehnoloģijām, par pašvaldību sadarbības tīkliem, darbību Eiropā un citiem jautājumiem, ko nākas risināt gan Pašvaldību savienībai, gan visām pašvaldībām.
Rokasgrāmata LPS interneta vietnē pieejama šeit.

Informāciju sagatavojusi
Jana Bunkus,
Latvijas Pašvaldību savienības
padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos