2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas raidījums TE! Blomē tiekas ar hernhūtiešiem

Piektdien, 23. oktobrī plkst. 21:00, LTV1 demonstrēs septīto Latvijas raidījuma TE! jaunās sezonas sēriju. Šonedēļ no trijiem skata punktiem – “TE! Bija”, “TE! Ir”, “TE! Būs” – iemīļotā TE! komanda šķetinās izglītību un zināšanas. Pēc šīs sērijas raidījums TE! ieturēs neilgu pauzi, lai sezonu noslēgtu 18. novembrī.

TE! Bija Dace kļūs par skolotāju un kopā ar klasi teleportēsies uz vecolaiku mācību stundu Druvienā, tikmēr Marta Valmierā un Blomē tiksies ar īstiem un joprojām praktizējošiem hernhūtiešiem un pētīs brāļu draudžu kustību Latvijā.

TE! Ir Pauls mācīsies darot un kopā ar pasaules apceļotāju Kārli Bardeli un radio balsi Kasparu Breidaku laivā dosies ceļojumā pa ezeriem. 

TE! Būs Māra un Rihards pētīs jaunās vēsmas Latvijas izglītībā, tiksies ar iedvesmojošiem skolotājiem un lūkos noskaidrot, kas vairāk noteiks nākotnes izglītības reformas – skolotājs vai sistēma.Jaunais TE! rudens sezonā pēta arī vēsturi, dzīves vidi, kaimiņu būšanu, laika ātrumu, sociālo līdzatbildību, materiālo labklājību un tehnoloģiju progresu, kā arī personīgo un valstisko. TE! turpina arī iemīļoto tradīciju – grābeklīša slēpšanu un meklēšanu. Šajā sezonā grābeklītis ir arī digitāls un turpmāk to ikviens Latvijas apceļotājs var meklēt ar savām viedierīcēm mobilajā lietotnē TE meklē.

TE! iespējams piedzīvot astoņos piektdienu vakaros LTV1 no 11. septembra plkst. 21.00 ar diviem atkārtojumiem. Raidījumus var noskatīties arī sabiedrisko mediju satura atskaņotājā Replay.lv un LMT Viedtelevīzijā.

Raidījumu veido VFS Films un projektu līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. TE! partneri ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Televīzija un Latvijas Mobilais Telefons. TE! informatīvi atbalsta Radio SWH, Žurnāls IR un izdevniecība “Rīgas Viļņi”.

 

Plašākai informācijai:

Eva Šķēle

Latvijas raidījuma TE!

Komunikācijas vadītāja