2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas raidījums TE! viesos Siguldā, Smiltenē un Jelgavā

Piektdien, 18. septembrī plkst. 21:05, LTV1 demonstrēs otro Latvijas raidījuma TE! jaunās sezonas sēriju. Nākamajā TE! no trijiem skata punktiem – “TE! Bija”, “TE! Ir”, “TE! Būs” – iemīļotā TE! komanda šķetinās dzīves vides tēmu.

“TE! Bija” Marta un Dace izies tik senus ceļus, kas jau izzuduši no kartēm, bet joprojām ietekmē mūsu šodienu. Dace ar karšu ekspertu un multimākslinieku Edgaru Liporu pētīs Lorupes, Rubenes un Ieriķu ceļus, kā arī atklās, kas slēpjas zem Pleskavas šosejas, bet Marta izpeldēs 17. gadsimta biznesa ceļus Jelgavā.

“TE! Ir” Māris ar pilsētplānotāju Oto Ozolu pētīs kā šodien Latvijā tiek būvētas pilsētas nākotnei. Sigulda un Smiltene – divas pilsētas ar atšķirīgiem uzskatiem par to, kas un kā jābūvē, kas ir vai nav ērti un galu galā, kas ir vai nav skaisti. Bet Ādažos Māris novērtēs jauno kārtību ar seno vietvārdu maiņu adresēs. 

“TE! Būs” Māra un Rihards skaidros, ko nozīmē dzīvot pēc principa “mazāk ir vairāk”. Viņi viesosies, iespējams, vienā no mazākajiem dzīvokļiem Rīgā, veidos kapsulas garderobi kopā ar minimālisma pionieri Latvijā Lauru Arnicāni un ķemmēs “zero waste” veikalus. Vēl viņi apspriedīs koplietošanas transporta nākotni un sacentīsies ar kādu elektrotransportu ātrāk var nokļūt no Pārdaugavas līdz Jaunajai Teikai.

Jaunais TE! rudens sezonā pēta arī vēsturi, kaimiņu sadzīvošanu, paaudzes un laika ātrumu, izglītošanos, personīgo un valstisko, materiālo un futūristisko un sociālo līdzatbildību. TE! turpina arī iemīļoto tradīciju – grābeklīša slēpšanu un meklēšanu.

 

TE! iespējams piedzīvot astoņos piektdienu vakaros LTV1 no 11. septembra plkst. 21.05 ar diviem atkārtojumiem. Raidījumus var noskatīties arī sabiedrisko mediju satura atskaņotājā Replay.lv un LMT Viedtelevīzijā.

 

Raidījumu veido VFS Films un projektu līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. TE! partneri ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Televīzija un Latvijas Mobilais Telefons. TE! informatīvi atbalsta Radio SWH, Žurnāls IR un izdevniecība “Rīgas Viļņi”.

 

Plašākai informācijai:

Eva Šķēle

Latvijas raidījuma TE!

Komunikācijas vadītāja