2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Lauksaimniecības datu centra informācija novietņu īpašniekiem!

Lauksaimniecības datu centrs (LDC) informē, ka 2020. gadā Latvijā jāveic lauku saimniecību integrētā statistikas datu apkopošana par lauksaimniecības dzīvnieku turēšanas un kūtsmēslu uzglabāšanas veidiem novietnē. Novietņu infrastruktūras anketu iesniegšana turpinās līdz 01.03.2020.

Informācijas iesniegšana ir obligāta par šādām dzīvnieku sugām un minimālo skaitu:

  • Liellopi – no pirmā dzīvnieka;
  • Aitas + kazas – kopskaitā no 5 dzīvniekiem;
  • Zirgi – no 5 dzīvniekiem;
  • Mājputni – no 10 putniem;
  • Cūkas – no 1 sivēnmātes, pārējās cūkas – no 3.

LDC konsultants pieņems apmeklētājus 18.februārī no plkst.12.00 Bilskas pagasta pārvaldē, lai palīdzētu aizpildīt anketas! Laipni aicināti!

Neskaidrību gadījumā konsultācijas pa tālr. 67095069, 67095057, 67027240, tuvākajā LDC reģionā vai pie LLKC lopkopības speciālistiem, kuri apmācīti Novietņu infrastruktūras un kūtsmēslu krātuves anketu aizpildei.

Papildus informējam, ka anketas apkopotā veidā tiks iesniegtas Centrālajai statistikas pārvaldei informācijas sagatavošanai saskaņā ar regulas Nr. 2018/1091 par lauku saimniecību integrētu statistiku prasībām; anketās reģistrētā informācija nebūs publiski pieejama. Pirms anketas aizpildīšanas lūdzam iepazīties ar tās aizpildes metodiku.

Papildus  informāciju un skaidrojumus par anketas “Novietnes infrastruktūra un kūtsmēslu krātuves” iesniegšanu, sīkāka informācija šeit: https://www.ldc.gov.lv/lv/novietnu_infrastruktura/