2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Lauku sētas atbrīvotas no gandrīz 10 000 m3 lauksaimniecības iepakojuma

SIA “ZAAO” (ZAAO) jau vairākus gadus piedāvā lauksaimniecībā izmantotā iepakojuma bezmaksas savākšanu. Lai pievērstu lielāku uzmanību piedāvātajam pakalpojumam un motivētu plēves neaprakt un nededzināt, tiek rīkota akcija “Tīra sēta – laba sēta”. Ik gadu savāktais otrreizējai pārstrādei derīgais materiālu apjoms pieaug par vairākiem simtiem kubikmetru, šogad sasniedzot 9722 kubikmetrus.

Akcijas laikā šogad apkalpoti 702 saimnieki, kuru vidū izlozētas 5 dāvanu kartes, katra 100 eiro vērtībā lauksaimniecības preču veikalā “Agroserviss Valmiera”.

Izlozes uzvarētāji – ZS “Austrumi 6” Vecates pagastā, SIA “Saktas” Naukšēnu pagastā, ZS “Prauli” Bilskas pagastā, ZS “Peņģu Ferma” Vijciema pagastā, Lija Dorila Blomes pagastā.

Savākto iepakojumu ZAAO sagatavo nodošanai pārstrādes rūpnīcām, kurās ražo granulas jaunu plastmasas izstrādājumu izgatavošanai.

Atgādinām, ka lauksaimniecībā izmantotā iepakojuma (ruļļu plēves, bedru plēves, Big-bag maisi, HDPE kannas) savākšanu var pieteikt visu gadu, sazinoties ar ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļu pa tālr. 29221847.

Vēlamies vērst uzmanību, ka turpmāk, sakarā ar stingrākām prasībām no pārstrādātājiem, arī iepakojuma savākšanas prasības būs stingrākas – tam jābūt izpurinātam no skābbarības un kūdras atliekām, vizuāli tīram, šņores un sieti jānodod iepakoti atsevišķā tarā.

Par nodotajiem materiāliem ZAAO izsniedz pakalpojuma saņemšanas apliecinājumu – izziņu par savākto atkritumu veidu un apjomu, kas derīgs iesniegšanai Valsts vides dienestā kā apliecinājums, ka šie atkritumi savākti atbilstoši likumdošanai un tiek pārstrādāti videi draudzīgā veidā.

Informāciju sagatavoja:
Zane Leimane,
SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste