2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Launkalnes pagastā notiks lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija

Lai atbalstītu iedzīvotājus īpašumu sakārtošanas darbu veikšanā un samazinātu vidē nelegāli nonākušo atkritumu daudzumu, Smiltenes novada Launkalnes pagasta pārvalde sadarbībā ar SIA „ZAAO” no 25. aprīļa līdz 5.maijam rīko lielgabarīta atkritumu savākšanas akciju.  

Šīs akcijas ietvaros Launkalnes pagastā Launkalnē (pie EKO punkta) un Silvā (pie EKO punkta Silva 3a pagalmā) izvietoti lielizmēra konteineri. Iedzīvotāji aicināti bez maksas atbrīvoties no mājsaimniecībās radītajiem lielgabarīta atkritumiem sev ērtākajā vietā.

Konteineros drīkst ievietot mēbeles, matračus, paklājus, izjauktas elekrotehnikas ierīces, metāllūžņus un citus lielus sadzīves priekšmetus, ko izmēru dēļ nevar ievietot sadzīves atkritumu konteinerā.

Konteineros nedrīkst mest nešķirotus sadzīves atkritumus, būvgružus, dažāda veida traukus ar šķidrumiem un pulverveida ķīmiskām vielām, kā arī šīferi un automašīnu riepas.
Azbestu saturošu šīferu un būvgružu savākšana ir maksas pakalpojums, kas jāpiesaka SIA ZAAO pa tālr. 29225862.

Lūgums nemest konteineros arī ikdienā Smiltenes EKO laukumā bez maksas nododamos iepakojuma veidus –  pudeļu un burku stiklu, papīru, polietilēnu, PET dzērienu pudeles, kā arī sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, koka paletes, lietošanai derīgus apavus, tāpat arī auto riepas un logu stiklu.

UZMANĪBU! Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju, lūdzam ievērot piesardzības pasākumus – nedrūzmēties pie lielizmēra konteineriem, ievērot rindas kārtību atkritumu izmešanai, ieturēt 2 metru distanci vienam no otra!

Avots: www.zaao.lv