2024. gada 16. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Launkalnes sākumskolas pirmsskolas izglītības grupu rotaļu laukumos uzstādītas jaunas iekārtas

Šā gada jūlijā noslēgušies darbi pie Launkalnes sākumskolas pirmsskolas izglītības grupu rotaļu laukumu iekārtu modernizēšanas, tādējādi bērniem ir radīta vide daudzveidīgām fiziskām aktivitātēm.

Pateicoties SIA “Graanul Invest” finanšu līdzekļu dāvinājumam (5000 EUR), Launkalnes sākumskolas pirmsskolas izglītības grupu laukumos redzamas patīkamas pārmaiņas. Pie skolas darbojas 3 pirmsskolas vecuma bērnu grupas. “Taurenīšu” grupas (1,5 – 3 gadu veci bērni) laukumā uzstādīta jauna rotaļu iekārta ar slidkalniņu, līdzsvara platformu, smilšu kaste,  kā arī šūpoles ar roku un muguras balstiem, lai mazuļiem būtu drošāka sēdēšana, tāpat ir uzstādīt ērti āra soli ar uzglabāšanas nodalījumiem rotaļlietām. Arī “Bitīšu” grupa (4 – 5 gadi) un “Mārīšu” grupa (5 – 7 gadi) ir ieguvušas dārza solus un multifunkcionālus, transformējamus bērnu piknika galdus ar 2 vannītēm, kur var spēlēties ar smiltīm, ūdeni vai  citām rotaļlietām.

Launkalnes sākumskolas vadītāja Ināra Grundāne pirmsskolas darbinieku vārdā saka paldies uzņēmumam par iespēju audzēkņiem pilnveidot rotaļnodarbību materiālo bāzi: “Bērni ir ļoti priecīgi un novērtē jaunās iekārtas. Mazāko bērnu rotaļu laukumā bija ļoti maz spēļu iekārtas, kas būtu drošas un vecumam atbilstošas. Pateicoties Launkalnes uzņēmuma “Graanul Invest” dāvinājumam, ir radīta vide, kur bērni var nodarboties ar daudzveidīgām fiziskām aktivitātēm un attīstīt dažādas prasmes.” Kopumā pirmsskolas grupas apmeklē 52 audzēkņi, arī uz 2020/2021. mācību gadu grupas ir jau nokomplektētas.

Uzņēmuma izpilddirektors H.Vīgants: „Esam gandarīti, ka atradām iespēju sniegt atbalstu vietējam bērnudārzam ar laukumiņa izbūvi, vēl jo vairāk, jo Launkalnes pirmsskolas grupiņas apmeklē vairākas mūsu kolēģu atvases!”

SIA Graanul Invest“ ir Launkalnes pagastā bāzēts Igaunijas uzņēmuma Graanul Invest meitas uzņēmums. Graanul Invest grupa ir lielākais kokskaidu granulu ražotājs Eiropā. Uzņēmums ir viens no lielākiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem uz vienu darbinieku Smiltenes novadā, 2017.gadā ieguva pašvaldības konkursa “Smiltenes novada uzņēmējs” balvu kā Smiltenes novada labākais darba devējs.  

 

 

Marita Mūze,

Sabiedrisko attiecību speciāliste