2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Leģendārais “Smiltenes kauss” riteņbraukšanā šogad notiks divu dienu garumā

Vienas no Baltijas valstu leģendārākajām riteņbraukšanas sacensībām – “Smiltenes kauss” – šogad norisināsies divu dienu garumā – 12. un 13. septembrī. Vērienīgajā pasākumā piedalīties aicināts ikviens aktīvās atpūtas cienītājs. Dalībnieku pieteikšanās “Smiltenes kausa” sacensībām tiks atklāta nākamajā nedēļā.

Pateicoties Smiltenes novada pašvaldības un vietējo uzņēmēju atbalstam, leģendārais “Smiltenes kauss” pēc 15 gadu pārtraukuma tika atjaunots pērn. Par spīti īpaši sliktiem laika apstākļiem pasākums pulcēja vairāk nekā 400 velomīļu no Latvijas un Igaunijas. Viņu vidū bija gan laba līmeņa sportisti, gan amatieri, darba kolektīvi, bērni un vienkārši aktīvās atpūtas cienītāji.

Šogad “Smiltenes kausa” rīkotāji strādā pie tā, lai pasākums būtu vēl pieejamāks, skatāmāks un sportiski aizraujošāks. Sacensības notiks divu dienu garumā. Sestdien 12. septembrī norisināsies Latvijā vēl nebijušas sprinta sacensības. Tajās piedalīties varēs ikviens smiltenietis un novada viesis. Sacensību formāts paredz, ka no sākuma katrs dalībnieks veic 400 metru garu distanci ar startu Vecajā parkā un finišu bruģa kalnā. Turpinājumā 16 ātrākie braucēji absolūtajā ieskaitē sacentīsies izslēgšanas braucienos, noskaidrojot vēsturisko sacensību uzvarētājus. Plānots, ka sacensības risināsies no pulksten 18:00 – 21:00. To formāts īpaši saistošs ir līdzjutējiem, kuriem būs iespēja redzēt kā startu tā finišu.

Svētdien, 13. septembrī, jau  no pulksten 10:00 leģendārajā bruģa kalnā, Vecajā parkā un citviet Smiltenē notiks leģendām apvītais “Smiltenes kausa” kritērijs, kā arī bērnu sacensības. Dienu kā pirmie atklās Baltijas valstu vadošie jaunie braucēji, kas sacentīsies Latvijas Jaunatnes kausa noslēdzošajā posmā.

Paralēli tam sacensību reģistrācijas centrā iepretim Smiltenes muižai norisināsies bērnu braucienu sacensības, kur balvas saņemsi visi to dalībnieki.

Īpaši skatāms ikvienam smiltenietim būs “Pafbet” sporta brauciens. Tajā piedalīsies vadošie elites un amatieru grupu sportisti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Šī brauciena dalībnieki veiks 15 apļu sacensību ļoti aizraujošā un dinamiskā trasē.

“Smiltenes kauss” noslēgsies ar Tautas braucienu ikvienam Smiltenes novada iedzīvotājam un pilsētas viesim. Šajā braucienā piedalīties aicināti darba kolektīvi, skolu klases, bijušie izcilā trenera Jāņa Akmentiņa audzēkņi, Latvijas riteņbraukšanas leģendas un ikviens cits, kuram sirdij tuva aktīvā atpūta. Distances garums šajā braucienā būs 12 kilometri (4 apļi).

Interesanti, ka specbalvas saņems kuplākie darba kolektīvi, kuplākā skolu klase un stilīgāk tērptie dalībnieki. Vienlaikus, Tautas braucienā netiks apbalvoti ātrākie pedāļu minēji. Vienīgais dalības nosacījums – velo ķivere.

 

 

 

Jaunatnes, “Pafbet” sporta un Tautas braucieni vedīs pa 3 kilometru garo “Smiltenes kausa” kritērija apli. Atšķirībā no pērnā gada, šogad trase tās dalībniekiem būs vēl baudāmāka un aizraujošāka. Tajā iekļauts skaistais Vecais parks, kurā riteņbraucēji iebrauks pa Brūža iela. Ikvienam būs iespēja sacensties vai baudīt Smiltenes dabu pa svaigi asfaltētu ceļu.

Iepriekšējā reģistrācija un nolikums, kā arī detalizēta pasākuma programma tiks publicēti nākamajā nedēļā. Trase treniņiem ir pilnībā pieejama.

 

 

 

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs