2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Leģendas dzimšana – tiek atcelts!

Koncerts tiek atcelts!

Informējam, ka koncerts “Leģendas dzimšana”, kas bija paredzēts 10.11.2021 plkst. 19.00 Smiltenes novada Kultūras centrā, organizatori ir nolēmuši atcelt ņemot vērā valstī pieņemtos ārkārtas stāvokļa ierobežojumus.

Nauda par iegādātajām biļetēm internetā pircējiem tiks atgriezta uz kontu, no kura iegādātas biļetes. “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās iegādāto biļešu naudu atpakaļ var saņemt “Biļešu paradīzes” kasēs.  Lūdzu ņemt vērā, ka sakarā ar ārkārtas stāvokļa ierobežojumiem kases var būt slēgtas. Lūdzam sekot informācijai par darba laikiem: https://www.bilesuparadize.lv/lv/shops

Par pārējām izrādēm informācija sekos.

10. novembrī plkst. 19:00 Smiltenes novada Kultūras centra lielajā zālē būs skatāms emocionāls un krāšņs uzvedums par Maestro Raimonda Paula jaunību un muzikālās darbības pirmsākumiem muzikālā iestudējumā “Leģendas dzimšana”. Uzvedumā piedalās iemīļoti dziedātāji, aktieri un pavadošā grupa.  

Uzvedumā “Leģendas dzimšana” piedalās: Gints Andžāns vai Mārtiņš Egliens, Juris Jope, Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa, Līga Kupča, Jēkabs Ludvigs Kalmanis (The Ludvig), Kristaps Kiršteins, Artūrs Biķernieks, kā arī izcili mūziķi – Anatolijs Livča (klavieres), Indriķis Veitners (klarnete, saksofons), Viktors Veličko (kontrabass), Mareks Logins (sitamie instrumenti). Tas aptver laika posmu no pirmās Maestro radītās dziesmas, līdz pat pirmajiem lielajiem panākumiem ar dziesmu «Mežrozīte». Izrāde stāsta par Maestro jaunību, viņa muzicēšanu klubos un restorānos, par to, kā veidojās viņa muzikālā gaume un meistarība. Izrādē skatītājus priecēs Raimondam Paulam raksturīgais humors, ironija un pasaules redzējums.

Raimonda Paula dziesmas izrādē skan pamīšus ar pasaules hitiem, kurus Maestro savulaik atskaņoja, krogos un restorānos. Tieši restorāni un krogi padomju laikos bija vienīgās skatuves, no kurām varēja atskaņot pasaules muzikālās pērles – Elingtona, Geršvina, Šīringa darbus, kurus šodien savos repertuāros iekļauj pasaules slavenākie orķestri un mūziķi. Izrāde uzbur skatītājiem piecdesmito un sešdesmito gadu atmosfēru ar padomju dzīves kurioziem un paradoksiem, reizē atklājot tā laika muzikālo burvību. Skatītājiem atmiņā tiks atsaukta Oktobra tilta celtniecība, zvejas traleri Atlantijas viļņos, pa radio skanošā un apslāpētā “Amerikas Balss” un daudzi citi notikumi. Gaidāms īpašs pirmatskaņojums dziesmai “Melodijas sirds” ar Maestro paša mūziku. Šī skaistā melodija savulaik skanēja filmā “Teātris” un pats autors to bieži atskaņo savos instrumentālajos koncertos. Tagad no tās ir radīta brīnišķīga dziesma, kura izrādē izskan kā visu mūsu veltījums komponistam. Pazīstamas personības, kas izrādi apmeklēja Rīgā, neslēpa savu aizkustinājumu un asaras dziesmas atskaņošanas laikā.

Īpašu noskaņu rada divi maestro tēli, kas uz skatuves atrodas vienlaikus: viens – visu laiku pie klavierēm (Anatolijs Livča), otrs – Dailes teātra aktieris Gints Andžāns, kurš vada izrādi. Skatītāji izrādē atpazīs pirmos Raimonda Paula dziesmu izpildītājus – Margaritu Vilcāni, Edgaru Zveju, Ojāru Grīnbergu, Valentīnu Butāni… Taču tas vēl nav viss – izrādei ir izveidota mūzikliem raksturīga horeogrāfija, kuru vērot ir ārkārtīgi interesanti, jo visi dalībnieki vienlaikus piedalās izrāde, kļūstot gan par dziedātājiem, gan par sarīkojuma, restorāna un koncerta viesiem. Horeogrāfija katrai dziesmai piešķir jaunu, plašāk interpretējamu un pārdomātu saturu.

Biļetes “Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv. 

Iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas.

Sīkāk par izrādi stāsta tās veidotāji.

Producente – Laila Ilze Purmaliete

 

 

Informāciju sagatavoja:

Gita Ozoliņa

māklinieciskā vadītāja

[email protected]

 

 

*Pasākuma organizators ir Smiltenes pilsētas Kultūras centrs. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.