2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Lieldienu ēdieniem veltīta meistarklase

COVID – 19 uz laiku pārtraucis tikšanos klātienē, bet tāpat kā līdz šim turpināsim informēt par skolas aktualitātēm un arī par pasākumiem, kas tehnikumā notika pirms pasaulē izsludināja pandēmiju. 9. līdz 13.marts skolā pagāja Tūrisma mācību programmu zīmē. Pirmā no tās aktivitātēm – Lieldienu balle – karjeras izglītības pasākums kopā ar raidījumu “ĒdienKARTE” un Smiltenes tehnikuma uzticamo sadarbības partneri – biedrību “Siera klubs”.

Nākamie ēdināšanas pakalpojumu speciālisti meistarklases laikā iemācījās pagatavot dažādus olu ēdienus, šoreiz īpašā godā ceļot Mozzarellas sieru.

Jaunieši kurkumā, kā arī – aroniju un biešu novārījumā krāsoja olas, gatavoja zaļo dārzeņu zupu ar brokoļiem, zaļajiem zirnīšiem un spinātiem. Galdā tika celtas olas ar dažādiem pildījumiem, biezpiena ligzdiņas, pīļu olu omlete ar brokoļiem un Mozzarellas siera kēksiņi. Nākamie ēdināšanas pakalpojumu speciālisti “vija” rauga mīklas un mandeļu miltu Lieldienu vainagus. Jaunieši uzzināja, kā gatavo zaļo zirnīšu krēmu un krēmu ar šķiņķi, tradicionālo Lieldienu pashu ar spinātiem, žāvētiem augļiem un mandelēm, greznošanai izmantojot vietējās ogas.

Lieldiena balles galdā draisku noskaņu ienesa rauga mīklas garausīši.

Ēdienu noformējumā dominēja pavasara krāsas un ovāla forma.

Kopā ar jauniešiem skolas mācību virtuvēs un restorānā darbojās Tūrisma mācību programmas nodaļas vadītāja Ira Gaile un skolotāja Inese Veidemane. Idejās par Lieldienu balles galda noformējumu dalījās skolotāja Vineta Roskoša.

Liels paldies biedrības “Siera klubs” vadītājai Vandai Davidanovai, a/s “Smiltenes piens” par sarūpētajiem piena produktiem, kā arī vietējām zemnieku saimniecībām par pīļu, zosu, vistu, cukurvistiņu, pērļu vistu un paipalu olām!

Sižetu par Lieldienu balli Smiltenes tehnikumā varēsiet noskatīties kanālā RE: TV, 4.aprīlī. 

 

“Lieldienu balli” skaistās fotogrāfijās iemūžināja: Ira Gaile un Inese Veidemane – vairāk attēlus no pasākuma variet skatīties ŠEIT

Informāciju sagatavoja:

Baiba Vahere