2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Liels paldies labdarības akcijas “Balta, balta mana sirds” ziedotājiem

Pēc viena gada pārtraukuma Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, Smiltenē norisinājās ziedojumu vākšanas akcija “Balta, balta mana sirds”, kuras laikā tika saziedoti 531,22 EUR.

1.jūnijā bērniem veltītie svētki norisinājās dodoties piedzīvojumu maršrutā “Lotes piedzīvojumi Smiltenē”. Bērniem un bērnu vecākiem iespēja piedalīties labdarības akcijas aktivitātēs bija no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Vairāku gadu garumā akcijas organizatori ir meklējuši veidu, kā pēc iespējas efektīvāk izmantot saziedotos līdzekļus. Sākotnēji ziedotā nauda tika sadalīta proporcionāli visiem novada bērniņiem, kam bija īpašas vajadzības un nepieciešams atbalsts, vēlāk sociālā dienesta darbinieki izvirzīja vienu bērnu no katra pagasta, bet pēdējos gados vecāki ir aicināti vērsties sociālā dienestā pēc palīdzības un ziņot par savu nepieciešamību.  Saziedotie līdzekļi nonāks pie  Smiltenes novadā dzīvojošiem bērniem ar īpašām vajadzībām, kuriem prioritāri svarīgs un ļoti nepieciešams finansiālais atbalsts.

Lai rastu iespēju atbalstīt vairākus bērniņus ar īpašām vajadzībām, ziedojumu vākšana, labdarības akcijas “Balta, Balta mana sirds” ietvaros, norisināsies arī Smiltenes pilsētas svētku laikā, 17. jūlijā, cerībā, ka varēsim sarūpēt brīnišķīgu dienu ar jautrām aktivitātēm novada bērniem un viņu vecākiem.

Liels paldies visām “pieturvietām” – Tautas lietišķās mākslas studijai “Smiltene”, Smiltenes Mūzikas skolai, Smiltenes Mākslas skolai, Smiltenes  novada Bibliotēkas bērnu apkalpošanas nodaļai, Smiltenes novada Sporta centram un Smiltenes novada muzejam, kā arī īpašs paldies viesiem brīvprātīgajiem, kas iesaistījās, lai nodrošinātu brīnišķīgu dienu Smiltenes novada bērniem!

Akcijas organizatori teic milzīgu paldies ikvienam, kurš atvēra savu sirdi, lai palīdzētu mūsu novada mazajām sirsniņām, kam nepieciešama palīdzība. Kopā mēs varam daudz!

 

Gita Ozoliņa,

Smiltenes novada Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja