2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Lietotu apavu vākšanas akcija “Pazole”

No 2. līdz 31. maijam notiks SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta lietošanai derīgu apavu vākšanas akcija “Pazole”, kuras laikā, nogādājot uz EKO laukumiem vismaz 1 apavu pāri,  ir iespēja piedalīties balvu izlozē.

“Pazole” – skaidrojums šim vārdam ir otrā zole, ko piestiprina zem pamatzoles. Par pazoli ir akcijas stāsts. Akcijā, kura tiek rīkota jau otro reizi, tiek vākti apavi, kuri ir lietoti, kuriem var būt arī  nelieli salabojami defekti – jāmaina papēži, zole, rāvējslēdzējs, jāiever jaunas šņores. Apavi, kuriem nepieciešams neliels remonts, pēc to salabošanas, iegūs otru dzīvi pie valkātājiem jaunattīstības valstīs. Lai apavi būtu lietošanai derīgi, tiem jābūt arī sausiem, tīriem, nesapelējušiem un pa pāriem, neder gumijas zābaki.

ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma: “Esam gandarīti, ka mums ir izdevies ieviest klientu jau sen prasītu pakalpojumu – lietotu apavu vākšanu. Jāņem gan vērā, ka EKO laukumos pieņemam lietošanai derīgus apavus, nevis apavus, kuri savu laiku jau nokalpojuši. Kopš pakalpojuma ieviešanas pagājušā gada pavasarī, izdevies savākt un uz jaunattīstības valstīm, piemēram, Kamerūnu, Gabonu, Pakistānu, ar partnera SIA “Startex Baltic” palīdzību nosūtīt vairāk nekā 3 tonnas ar apaviem. Pirmās akcijas laikā kopīgi apāvām 5000 pēdu. Zinot cilvēku paradumus, aizņemtību, informācijas pārbagātību, atkal rīkojam akciju, jo ir pierādījies, ka akcija ļauj labāk ielāgot ikdienas pakalpojumus un tos turpmāk izmantot. Liels paldies mūsu sadarbības partneriem, kuri akcijas dalībniekus atalgo ar vērtīgām balvām.”

“Akcijas “Pazole” atbalstīšanā iesaistījāmies jau pagājušajā gadā. Esam priecīgi par pērnā gada sasniegtajiem rezultātiem un ZAAO doto, un līdzcilvēku izmantoto iespēju iesaistīties un būt sociāli atbildīgiem. Ceram, ka arī šogad atsaucība būs liela un mūsu uzņēmuma piedzīvojumi būs labs motivators nepaslinkot un dot otru elpu tiem apaviem, kurus paši vairs nelietojam, bet ar tiem varam iepriecināt citus”, uzsver Ivars Beitāns, aizraujošās piedzīvojumu platformas “Sigulda Adventures” dibinātājs un īpašnieks, pasniedzot balvās dāvanu kartes.

Akcijas dalībnieku vidū tiks izlozēta dāvanu karte tandēma lidojumam ar zipline “Zērglis”, dāvanu karte lidojumam “Aerodium” vēja tunelī, dāvanu karte “Bungee” lēcienam ar gumiju, kā arī 20 apavu kopšanas līdzekļu komplekti no apavu veikala “100 jūdzes”.

Iesaisties un “ESI PACILĀTS!”

EKO laukumu darba laiki pieejami www.zaao.lv vai zvanot pa tālr.64281250. Akcijas nolikums pieejams uzņēmuma mājas lapā un pie EKO laukumu pārziņiem.

Lietotus apavus EKO laukumos iespējams bez maksas nodot arī ārpus akcijas darbība slaika. Akcija ir spēkā tikai pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma ZAAO darbības reģionā.

Informāciju sagatavoja:
Zane Leimane
SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste