2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Līgo veci, līgo jauni!

Vasaras saulgriežu svētki tieši ar to ir īpaši, ka dažādu paaudžu ļaudis sanāk kopā, lai sagaidītu gada īsāko nakti, izbaudītu Latvijas dabas pilnbriedu. Tādēļ šajās svētku gaidīšanas dienās vēlējāmies būt kopā ar sirmgalvjiem, kuru dienas rit veco ļaužu pansionātā.

Bērnudārza “Pīlādzītis” skolotājas kopā ar Grundzāles pagasta sieviešu vokālo ansambli “Prieks, kur tu rodies?!” ielīgoja Jāņus, skandinot jāņu dziesmas un dziedot senās, mīļās, visiem zināmās latviešu dziesmas. Rīts pansionātā ienāca ar svētku smaržu- labi, iejūtīgi cilvēki sarūpēja meijas un jāņuzāles, lai svētku sajūta sasniegtu ikvienu. Ar dāsnu, sirsnīgu ļaužu atbalstu varējām sagādāt Jāņu cienastu- pīrādziņus, sieru, gardas konfektes. Skanot dziesmas vārdiem: “Paldies saku māmiņai, ka Jānīti vārdā lika”, suminājām Jāni, liekot tam galvā jāņu vainagu, pat veselus divus, jo arī Grundzāles meitenes svētkiem bija gatavojušās īpaši. Tad tik sākās lielā dziedāšana! Kopā ne tikai līgojām, bet izdziedājām visiem tik mīļās, zināmās ziņģes un dziesmas no vecmāmiņu dziesmas grāmatas. Dažiem no klātesošajiem noritēja pa kādai aizkustinājuma asarai, dažs kavējās jaunības, pagājušo gadu atmiņās, bet prieks par kopābūšanu ņema virsroku!

Atvadoties sacījām- paldies, ka jūs esat! Nebūtu jūs- mūsu sirmo māmiņu un opju, nebūtu arī mēs- tagadējā paaudze. Tādēļ mudinu visus ne tikai svētku dienās, bet ikdienā padomāt par mūsu senioriem, rast iespēju viņus apciemot, iepriecināt, varbūt, kā palīdzēt!  Un dziedot “Dod, Dieviņi, otram dot, ne no otra mīļi ņemt”, atvērsim savas sirdis labiem darbiem! Lai sirsnīgi, ģimeniski, mīļi svētki , lai saulaina, krāsaina vasara visiem!

Informāciju sagatavoja:
Inguna Slapjuma, Gunta Mežule
PII “Pīlādzītis”skolotājas.