2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

LM ministrs: Aicinu brīvprātīgos arī uz pilngadīgo cilvēku aprūpes centriem

Pirms pusgada Labklājības ministrija (LM) aicināja sabiedrību iesaistīties problēmu risināšanā, kas ir saistītas ar bērnu sociālo aprūpes centru darbu un tajos konstatētajiem pārkāpumiem bērnu aprūpē. Sabiedrības iesaiste tika organizēta caur brīvprātīgā darba veicēju piesaistes programmu, kas ļauj pārbaudītiem un sagatavotiem brīvprātīgā darba veicējiem iesaistīties bērnu ikdienas aprūpē. 

Valsts sociālajā aprūpes centrā “Rīga” šajā laikā ir saņemti 176 brīvprātīgā darba pieteikumi, no tiem 67 iesniegumos ir norādīta vēlme veikt brīvprātīgo darbu tieši filiālē “Rīga”. Līgumi par brīvprātīgo darbu ir noslēgti ar 154 cilvēkiem. Pašlaik uz filiāli “Rīga” kā brīvprātīgie palīdzēt nāk 55 brīvprātīgie, bet viena brīvprātīgā darba veicēja ir kļuvusi pat par filiāles algotu darbinieci un strādā kā sociālā audzinātāja. Brīvprātīgie sniedz atbalstu bērniem – rotaļājas, pastaigājas, organizē radošas nodarbības, kā arī ir kopā ar bērniņu slimnīcā. Viņi veic arī filiāles teritorijas uzkopšanas un uzlabošanas darbus.

“Es vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas atsaucās aicinājumam un pieteicās palīdzēt darbā ar bērniem. Šādu cilvēku ir daudz, kas liecina – mūsu sabiedrība joprojām ir atvērta labdarībai. Un ne tikai Ziemassvētku laikā! Turklāt brīvprātīgie ir arī sistēmas vērotāji un vērtētāji, kas ziņo par redzētajām nepilnībām. Vērtēju šo kā lielisku iniciatīvu, tāpēc vēlos mudināt cilvēkus kļūt par brīvprātīgā darba veicējiem arī valsts aprūpes iestādēs pilngadīgām personām. Aicinu savas durvis brīvprātīgajiem atvērt arī pašvaldību bērnunamiem un sociālās aprūpes centriem, “ uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs.

Lai kļūtu par brīvprātīgo darbinieku, jāiepazīstas ar informāciju par VSAC filiālēm un to atrašanās vietu, kā arī informāciju par katras konkrētās filiāles vajadzībām pēc brīvprātīgo darbinieku atbalsta bērnu aprūpes procesa nodrošināšanā, jāizvēlas konkrētā VSAC filiāle, kurā ir vēlme veikt brīvprātīgo darbu un jāaizpilda pieteikums brīvprātīgajam darbam, t.sk. norādot izvēlēto VSAC filiāli. Plašāka informācija ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Egils Zariņš, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists, 64331829, [email protected]