2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

LM organizē konferenci Iekļaujošs dizains 2018: domā, plāno, veido ikvienam “

Šī gada 18. oktobrī Labklājības ministrija organizē konferenci Iekļaujošs dizains 2018: domā, plāno, veido ikvienam. Konference pulcēs dalībniekus no dažādām valstīm un nozarēm un norisināsies Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, LV-1423 (www.lnb.lv).

Labklājības ministrija aicina ikvienu interesentu uz konferenci, kuras mērķis ir apvienot ekspertus no Baltijas un Ziemeļvalstīm – ES fondu finansējuma saņēmējus, politikas veidotājus, pētniekus, dizainerus, arhitektus, plānotājus, lietotājus un praktiķus – visus, kas interesējas par sasniegumiem un pielietojumiem iekļaujošā dizaina jomā, kas vērsti uz būvētās vides un IKT pieejamību ikvienam.

Konferencē diskutēsim par nākotnes iespējām iekļaujošam dizainam, pētniecībai un politikas veidošanai. Mēs uzsvērsim iekļaujošā dizaina kā stratēģijas vērtību un parādīsim gan Latvijas, gan Ziemeļvalstu piemērus. Konferencē diskutēsim arī par to, kur šobrīd atrodamies attiecībā uz pieejamību Latvijā, kas būtu darāms tālāk, kā iedzīvināt iekļaujošā dizaina idejas un vērtības, lauzt stereotipus. Meklēsim risinājumus kā padarīt iekļaujošu dizainu par pašsaprotamu lietu, lai ikvienam mūsu sabiedrībā būtu vienlīdzīgas iespējas ar citiem piedalīties visās dzīves norisēs.

Konferences tiešraidi varēs skatīt Labklājības ministrijas mājaslapā.

Jautājumus konferences ekspertiem varēs uzdot, rakstot uz konferences e-pastu [email protected]

Konference tiek rīkota sadarbībā ar Ziemeļvalstu ministru padomes biroju Latvijā, Norvēģijas Kartēšanas institūciju Kartverket un Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta Nr. 12.1.1.0/15/TP/003 “Horizontālā principa “Vienlīdzīgas iespējas” politikas koordinēšanas funkciju nodrošināšana Labklājības ministrijā (2015.-2018. gads)” finansiālu atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Bērziņa, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste, 67021666, [email protected]