2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

LŪDZAM VECĀKUS NEVEST bērnus uz bērnudārzu un darba devējus atbalstīt vecākus!

Inficēto skaits ar COVID 19 katru dienu strauji pieaug visā pasaulē, to apturēt varam tikai mēs paši, ja šo ārkārtas situāciju un valstī noteiktos ierobežojumus uztversim nopietni. Mūsu pienākums un atbildība ir maksimāli samazināt kontaktus ar citiem cilvēkiem, nepakļaut citas personas inficēšanās riskam. Mēs lūdzam iespēju robežās samazināt tiešus kontaktus ar citiem cilvēkiem, īpaši ar gados vecākiem cilvēkiem,  neuzņemt viesus, neapmeklēt publiskas vietas, nepulcēties neformālajos pasākumos (īpaši tas attiecas uz jauniešiem), darbu pēc iespējas veikt attālināti no mājas.  

LŪDZAM VECĀKUS NEVEST bērnus uz bērnudārzu līdz 14.aprīlim un rast veidu, kā nodrošināt savu bērnu pieskatīšanu mājas apstākļos, kā arī darba devējus atbalstīt vecākus, nodrošinot iespēju saviem darbiniekiem pieskatīt bērnus mājas apstākļos! 

Lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu, pirmsskolas izglītības iestādes pakalpojumu nodrošinās atbilstoši Latvijas Republikas Ministru kabineta 2020.gada 12.marta rīkojuma Nr.103  4.2. punktam, nodrošinot iestādēs dežūrgrupu/as ar ierobežotu bērnu skaitu, ne vairāk kā pieci bērni vienā grupā. Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem reizi nedēļā ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav pēdējo 14 dienu periodā bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām, un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestādes vispārējam apmeklējumam būs slēgtas.

Atgādinām, ka saskaņā ar 2020.gada 12.marta Ministru kabineta rīkojums Nr. 103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” paredz, ka 

  • Līdz 14. aprīlim tiek pārtraukta mācību procesa norise klātienē visās izglītības iestādēs, nodrošinot mācības attālināti. Pārcelta ir arī valsts centralizēto pārbaudījumu darbu norise uz laikposmu no 2020. gada 12. maija līdz 15. maijam;
  • Līdz 14. aprīlim pārtrauktas visas kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu nodarbības un pasākumi (treniņi, sacensības un mēģinājumi).

Papildu informācija: 

 Esam atbildīgi pret sevi, pret saviem līdzcilvēkiem – bērniem, vecākiem, vecvecākiem! Mūsu veselība ir pati svarīgākā!