2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

LVM MTB maratona sezona noslēdzas ar rudenīgu etapu Smiltenē

Smiltenē ar septīto etapu noslēgusies Latvijas valsts mežu MTB maratona sezona. Prestižajā “Toyota Hybrid” distancē pārliecinošu uzvaru svinēja “ZZK” pārstāvis Māris Bogdanovičs, kamēr starp dāmām nepārspēta palika Lelde Ardava (“Volkswagen – Veloprofs.lv”). “Lielbāta” Tautas braucienā tikmēr etapā triumfēja – Jānis Priževoits un Santa Sanija Jurgena.

Latvijas valsts mežu MTB maratona noslēdzošais etaps, kas norisinājās Smiltenē, dalībniekus un līdzjutējus sagaidīja ar īsteni rudenīgiem laika apstākļiem. Sacensību organizatori un trases veidotāji –Brakovsku ģimene – bija parūpējušies par jaunām trasēm. Pirmo reizi tika iekļauts Klievja ezera apkārtnes takas, vienlaikus saglabājot Niedrāja ezera apkārtnes posmus, bruģa kalnu un Abulas upes šķērsošanu.

Arī sacensību centrs šajā reizē atradās jaunā vietā. Lielai daļai dalībnieku Smiltenes etapā bija lieliska iespēja uzlabot savas pozīcijas kopvērtējumā.  “Toyota Hybrid” distancē, kas bija 53,1 kilometru gara, jau no pirmā kilometra vienvadībā nonāca Māris Bogdanovičs, kurš aizstāvēja “ZZK” komandas krāsas. Dobelnieka pārsvars trases laikā vienubrīd sasniedza pat 5 minūtes, tomēr tad viņš piedzīvoja kritienu un pārsvars nedaudz saruka. Tomēr apdraudēt Māra pozīcijas nevienam tā arī neizdevās. Viņš lepnā vientulībā šķērsoja Abulas upi un pāris simtus metrus tālāk šķērsoja finiša līniju.

Otro vietu ieguva vēl viens “ZZK” braucējs Dmitrijs Sorokins, kuru no uzvarētāja šķīra 3 minūtes un 3 sekundes. Tikmēr trešais bija igaunis Pēters Tarvis (+00:03:05). Labāko sešiniekā iekļuva arī – Jēkabs Jaunslavietis (“Patria – Bottecchia”), Lauris Purniņš (“DTG – MySport”) un Kārlis Baltacis (“Patria –Bottecchia”).

Toyota Hybrid distance vīriem Smiltenes etapā:

  1. Māris Bogdanovičs, ZZK, 01:49:06
  2. Dmitrijs Sorokins, ZZK, 01:52:09
  3. Pēters Tarvis, Igaunija, 01:52:14
  4. Jēkabs Jaunslavietis, Patria – Bottecchia, 01:52:22
  5. Lauris Purniņš, DTG –MySport, 01:53:09
  6. Kārlis Baltacis, Patria – Bottecchia, 01:53:27

Sezonas lielajā kopvērtējumā uzvarēja Oskars Muižnieks (“DTG – MySport”). Arī abas pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņēmuši “DTG – MySport” braucēji. Otrā vieta Laurim Purniņam, bet trešā Uldim Ālītim. Labāko sešiniekā arī – Kārlis Baltacis,  Dmitrijs Sorokins un Jēkabs Jaunslavietis.

Dāmu konkurencē čempiones statusā Smiltenē startēja Lelde Ardava. “Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv” pārstāve bija ātrākā arī šajā trasē. Distanci viņa pievarēja 2 stundās 12 minūtēs un 18 sekundēs. Otrā vieta Leldes komandas biedrenei Lāsmai Ozolai, bet labāko trijnieku noslēdza Zane Ķelpe no “Garkalnes MTB”. Kopvērtējumā Lelde Ardava pirmā, Lāsma Ozola otrā, bet Anita Antone no Baldones velokomandas trešā.

Toyota Hybrid distance dāmām Smiltenes etapā:

  1. Lelde Ardava, Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv, 02:12:18
  2. Lāsma Ozola, Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv, 02:14:28
  3. Zane Ķelpe, Garkalnes MTB, 02:20:49
  4. Anita Antone, Baldones velokomanda, 02:26:27
  5. Linda Tautere, HM Agro, 02:57:25
  6. Kristīne Kazaka, Sporta klubs Wendi, 03:11:26

Komandu vērtējumā pirmo reizi šosezon uzvarēja “Patria – Bottecchia”, otrie bija “ZZK”, bet trešie “DTG –MySport” vīri. Kopvērtējumā uzvarēja “DTG – MySport”, apsteidzot “Patria – Bottecchia” un “ZZK” vienības.

Ar ļoti lielu intriga devu tika gaidīts “Lielbāta” Tautas brauciens. Vīru konkurencē kopvērtējumā par pirmo vietu cīnījās Sandijs Kļaviņš (“Pulsaar”) un Ģirts Cirvelis (“Roadex”), kamēr par trešo Jānis Priževoits (“Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv”) un Toms Dinsbergs (“Hawaii Express Scott”). Dāmu konkurencē tikmēr čempione titulu jau bija garantējusi Santa Sanija Jurgena (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”). Smiltenes etapā dalībnieki šajā distancē veica 35,5 kilometru garu distanci.

Trases sākumā sportiskās attiecības ar vairākiem atraušanās mēģinājumi un taktiskajā lietām centās kārtot Kļaviņš un Cirvelis, bet tad vienatnē no visiem spēja aizbēgt iepriekšējo divu gadu čempions Jānis Priževoits. Ķegumnieks spēja iekrāt lielu pārsvaru. Jau labu laiku pirms finiša tapa skaidrs, ka neviens viņu apsteigt nespēs, ja vien pašam negadīsies kāda tehniskā neveiksme.

Tā nenotika. Priževoits finišēja lepnā vientulībā, izcīnot otro uzvaru šajā sezonā. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 11 minūtes un 54 sekundes. Pie Abulas upes kā otrais piebrauca Cirvelis, tomēr vēlāk viņu apsteidza sīvākais konkurents Sandijs Kļaviņš. Šādā secībā viņi arī finišēja. Jāizceļ, ka augsto ceturto vietu izcīnīja jauniešu grupā startējošais Kārlis Klismets (“RRS Grīva/ MSĢ”).

Lielbāta Tautas distance vīriem Smiltenes etapā:

  1. Jānis Priževoits, Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv, 01:11:54
  2. Sandijs Kļaviņš, Pulsaar, 01:14:33
  3. Ģirts Cirvelis, Roadex, 01:14:33
  4. Kārlis Klismets, RRS Grīva/ MSĢ, 01:14:33
  5. Pauls Rubenis, Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv, 01:14:34
  6. Renārs Birkentāls, Subaru AD Rem Auto, 01:14:35

Kopvērtējumā triumfs Sandijam Kļaviņam, otrais Ģirts Cirvelis, bet trešais Jānis Priževoits. TOP 6 arī Mārtiņš Daļeckis (“Pulsaar”) un Artis Roze (“Pulsaar”).

Dāmu konkurencē Smiltenē triumfēja Santa Sanija Jurgena, kura tuvāko sekotāju Madaru Fūrmani (“Seomedia.lv”) apsteidza par nepilnām 4 minūtēm. Trešā vieta Beatei Kovgerei no “Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv”. Kopvērtējumā pirmā Jurgena, otrā Fūrmane, bet trešā Carnikavas sporta centra pārstāve Renāte Rodionova.

Lielbāta Tautas distance dāmām Smiltenes etapā:

  1. Santa Sanija Jurgena, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree, 01:24:43
  2. Madara Fūrmane, Seomedia.lv, 01:28:28
  3. Beate Kovgere, Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv, 01:29:04
  4. Renāte Rodionova, Carnikavas sporta centrs, 01:31:03
  5. Laura Belohvoščika, Belo CP, 01:33:59
  6. Lāsma Elza Vaivode, Elkor Ladies, 01:34:41

Komandu vērtējumā Smiltenē uzvarēja “Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv”, otrie bija “Pulsaar”, bet trešie “ZZK – Cēsis”. Kopvērtējumā “Pulsaar” pirmie, “Volkswagen komerctransports – Veloprofs.lv” otrie, bet “Dako – Ziemeļvidzeme” trešie.

“Mammada” Veselības braucienā, kas Smiltenē bija 18 kilometru garš zēnu V14 grupā uzvaru, neskatoties uz piedzīvoto kritienu, izcīnīja kopvērtējuma līderis Artūrs Nummurs no “Hawaii Express Scott”. Otrā vieta viņa komandas biedram Gustam Lapiņam, bet pirmo reizi uz goda pjedestāla kāpa “Velolifestyle/ Smiltenes BJSS” pārstāvis Ģirts Harkins. Zēnu V12 grupā uzvaras lauri kopvērtējuma pirmajā vietā esošajam Alvilam Pētersonam, kuram sekoja Kristers Celitāns (“Garām ejot/ Nanotev.lv”) un kuldīdznieks Ulvis Zvirbulis.

Meiteņu S14 grupā ātrāka par visām bija mājiniece Klinta Zvejniece, otrā Alise Milča, bet trešā Paula Patrīcija Tilko. S12 grupā uzvarēja Līva Šlosberga, bet abas pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņēma Stella Bleidele un Laura Klismete. Kopvērtējumā savās grupās nepārspēti bija – Artūrs Nummurs, Alvils Pētersons, Klinta Zvejniece un Līva Šlosberga.

Azartiski aizritēja arī “Maxima” bērnu braucieni, kur čempioni bija visi tā dalībnieki. Rīkotāji un atbalstītāji visiem mazajiem braucējiem bija sarūpējuši īpašās medaļas, augļu paciņas un gardo “Limpo” limonādi.

 

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

Tālrunis: +371 26255435

Elektroniskā pasta adrese: [email protected]