2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

LVM MTB maratona Siguldas posmā noskaidros Latvijas čempionus

Sestdien, 15. augustā, Siguldā norisināsies Latvijas valsts mežu MTB maratona otrais posms. Tā ietvaros piecās vecuma un meistarības grupās tiks noskaidroti arī Latvijas čempioni MTB maratonā. Pieteikšanās Siguldas posmam mājaslapā velo.lv turpinās līdz trešdienas pulksten 23:59.

 

Siguldas posms Latvijas valsts mežu MTB maratonā iekļauts jau no seriāla pirmsākumiem divtūkstošo gadu sākumā. Laika gaitā mainījušās starta un finiša vietas, kā arī trases, tomēr allaž Siguldas posms dēļ paugurainā apvidus un skaistajiem dabas skatiem ir viens no pašiem iecienītākajiem MTB maratoniem Latvijā.

 

Otro gadu pēc kārtas trases izveidē vistiešākajā veidā iesaistās arī Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Viņam kopā ar citiem Siguldas sporta entuziastiem ir izdevies šogad izveidot patiesi izaicinošas un skaistiem skatiem bagātas trases. Tās būs saistošas kā ātrākajiem sportistiem, tā arī amatieriem un vienkāršiem dabas baudītājiem.

 

Papildus sportisko intrigu sacensībām piedos Latvijas čempionāta MTB maratona iekļaušana Siguldas posmā. Par valsts čempiona medaļām un čempiona krekliem “Toyota Hybrid” distancē sacentīsies elites vīrieši, amatieru vīrieši un elites, kā arī amatieru sievietes. Tikmēr “Lielbāta” Tautas braucienā čempionāta ieskaite noteikta junioru puišu un junioru meiteņu kategorijās. Tiem “Lielbāta” Tautas brauciena dalībniekiem, kuri vēlēsies cīnīties par čempiona tituliem elites vai amatieru grupās tiks saglabāts starta koridors pēc pirmā posma rezultātiem. Dalībniekiem, kuri startēs Latvijas čempionātā ir jābūt licencētiem, bet atsevišķa pieteikšanās čempionāta vērtējumam nepieciešama nav.

 

Kā pirmie Siguldas posmu atklās paši jaunākie pedāļu minēji, kuriem sarūpēts azartiskais “Maxima” bērnu brauciens. Pirmie starti tiks doti pulksten 10:00 Cēsu un Lāčplēša ielu krustojumā. Jaunāko grupu bērniem braucieni būs bez sacensību elementa, kamēr lielākajiem bērniem iekļauts sacensību elements.

 

Pārējiem braucieniem starts atradīsies balonu pļavā. Pulksten 11:30 starta šāviens tiks dots “Mammadaba” veselības brauciena dalībniekiem. Šajā braucienā startēs arī zēnu un meiteņu grupu sportisti. Dabas baudītājiem un jaunajiem talantiem būs jāveic 19,2 kilometru gara distance ar finišu Siguldas Gaujas kalnā.

 

Pulksten 12:00 cīņas par godalgām Siguldas posmā un Latvijas čempionātā uzsāks prestižā “Toyota Hybrid” brauciena dalībnieki. Distances garums šeit sasniegs 46,4 kilometrus. Jau trases sākumā sekos Krimuldas serpentīna pievarēšana. Turpinājumā būs Velnalas nobrauciens jaunajā versijā, Kājnieku tilta šķērsošana, Vidzemes šosejas šķērsošana zem Lorupes gravas, daudz šauru un interesantu taciņu, aizraujoši nobraucieni, būs arī pa kādam spēkus prasošam kāpumam. Pēdējais kilometrs tikmēr vedīs augšup Gaujas kalnā.

 

Dalībnieki brauks gar Baltijā lielāko egli, kā arī gleznaino Ķeizarskatu no kura paveras pasakains skats uz Gaujas senleju. Pirmajā posmā no Cēsīm līdz Valmierai absolūtajā vērtējumā tirumfēja – Mārtiņš Blūms un Katrīna Jaunslaviete-Kipure.

 

Pulksten 13:00 trasē dosies “Lielbāta” Tautas brauciena dalībnieki, veicot 35,3 kilometru garu un aizraujošu distanci. Arī šeit netrūks interesantu, izaicinošu un skaistu posmu. Pirmajā posmā vīru konkurencē uzvarēja Ģirts Cirvelis, dāmām ātrākā bija juniore Renāte Rodionova, bet junioru ieskaitē nepārspēts palika Rinalds Skopāns.

 

Dalībnieku pieteikšanās Siguldas posmam turpinās mājaslapā velo.lv līdz trešdienas, 12. augusta, pulksten 23:59. Šeit pieejama arī detalizēta sacensību programma un distanču kartes Pieteikties varēs arī sacensību dienā reģistrācijas centrā, kas atradīsies Svētku laukumā. Siguldas posmu atbalsta Siguldas novada pašvaldība.

 

 

LVM MTB maratona kalendārs:

  1. augusts – Sigulda
  2. septembris – Talsi
  3. oktobris – Ikšķile
  4. oktobris – Ropaži

 

Informāciju sagatavoja: 

Toms Markss 

Foto: Ģirts Kehris