2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Mācās par Eiropas Brīvprātīgā darba projektiem

Biedrības “Smiltenei un Latvijai” pārstāvei Līgai Krūmiņai – Krīgerei marta nogalē bija dota iespēja piedalīties apmācībās par Eiropas Brīvprātīgo darbu (EBS) “Newcomers in EVS”. Šādu iespēja biedrībai deva Eiropas Savienības programma “Erasmus+: Jaunatne darbībā”.

Biedrība “Smiltenei un Latvijai” šogad akreditēta kā EBS projektu koordinējošā un uzņemošā organizācija. Tas biedrībai dod iespēju uzņemt ārvalstu jauniešus un dot viņiem iespēju veikt sabiedrībai noderīgu darbu, gūstot jaunas prasmes un pieredzi, iepazīstināt vietējo sabiedrību ar savu kultūru un paplašināt redzesloku.

Apmācībās bija iespēja labāk izprast brīvprātīgā darba būtību, uzzināt par to, kā nodrošināt brīvprātīgo sekmīgu darbību organizācijā, izvairoties no riskiem nodrošināt kvalitatīvu projekta īstenošanu. Apmācību dalībnieki apmeklēja jauniešu centru, bērnudārzu un sociālo centru Tallinā, kuros veiksmīgi tiek īstenoti EBS projekti.

Līga Krūmiņa – Krīgere ir pārliecināta, ka Smiltenes novadā ir arī citas organizācija, kurām būtu iespēja un interese piedalīties EBS projektos, tādēļ ikviens interesents aicināts iepazīties ar informāciju par projekta iespējām programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” mājas lapā: http://jaunatne.gov.lv/lv/erasmus/kas-ir-ebd .