2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Mākslas un amatniecības izstāde “Putni krāsā un kompozīcijā”

Smiltenes novada muzejā, Mēru muižā no 1.jūnija līdz 27.jūlijam būs apskatāma izstāde “Putni krāsā un kompozīcijā”, kuru veidojuši mākslinieki un amatnieki no visas Latvijas.

Lai saglabātu savu nacionālo kodu un starp pasaules ietekmēm nepazaudētu sevi, izstādes veidotāji un organizētāji aicina skatīties un iedvesmoties vēsturē – etnogrāfijā un kā vienmēr- dabā. Šajā izstādē to piedāvājot caur Latvijas mākslinieku darbiem, kuri, vērojot putnus – to krāsas un ritmus, ir radījuši darbus, kas iemieso Latvisko noskaņu, ko ietekmē daba.

Daba ir tā, kas iedvesmo, palīdz saskatīt krāsu mainīgo daudzveidību. Tā palīdz meklēt jaunus iedvesmas avotus saviem rokdarbiem, lai saimnieks un saimniece, atrodoties katrs savā vidē, ikdienas darbus darot, neaizmirstu vērot dabu. Šoreiz tie būs putni, kuri tepat blakus vien dzīvo un vēro mūs darbā vai, varbūt, pilnīgi nejauši ieraudzīti savās gaitās, košajās riesta dejās..

Izstādes atklāšana 31. maijā plkst. 18:00.

Izstādes rīkotājs: Smiltenes novada dome, Smiltenes pilsētas kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studija “Smiltene”.